Rogier Meijer zag dat NEC in de eerste helft niet de oplossing vond tegen Jong PSV. De Nijmeegse ploeg kwam op slag van rust op achterstand en maakte uiteindelijk via invaller Thomas Beekman gelijk. De trainer van NEC eiste vooraf nog een zege.

"We hadden het moeilijk in de eerste helft", begon Meijer bij FOX Sports. "We kregen weinig tot geen druk op de bal. Jong PSV was veel in balbezit, al creëerden ze niet veel. Vlak voor rust scoren zij, we stonden daar niet op te letten. Na rust hebben we het anders ingevuld, misschien iets minder mooi. We probeerden meer in de duels te komen en wat eerder druk te zetten. Dan geef je meer ruimte weg, maar creëer je ook meer. Ik denk ook genoeg om er een punt uit te slepen. Op basis van strijd en werklust en Beekman die een goede goal maakt pakken we een punt."

Jong PSV had veel de bal in de eerste helft. Tweederde van het balbezit was voor de Eindhovenaren. "We hebben liever zelf de bal, maar we waren enorm slordig aan de bal. De routiniers hadden het lastig. Dat kan een keer gebeuren. We hadden in het veld niet de oplossing om eruit te voetballen. Als we lang speelden, waren we de bal ook snel kwijt. Dan moet je steeds lopen. Jong PSV creëerde dan niet veel, maar het gaf ons wel een slecht gevoel."

Aan het einde van de wedstrijd speelde NEC opportunistischer en viel uiteindelijk de 1-1. "Ik denk dat de jongens in de slotfase uitstekend hebben gedaan wat er werd gevraagd. Proberen de voorzet te spelen, zoeken naar Janga en Ondaan en daaromheen bewegen. Daar had ik een goed gevoel bij, we hadden er best nog een kunnen maken. Aan de andere kant geven we ook wel veel ruimte weg in die fase. Complimenten voor de strijdlust. Daar ben ik wel blij mee."

Foto: Rob Koppers