Na een week geen wedstrijd te hebben gespeeld, heeft de ploeg van Rogier Meijer veel kunnen trainen. De selectie is met Edgar Barreto, Jonathan Okita en Souffian el Karouani weer wat breder. Meijer is blij dat de drie de spelers terug zijn. ForzaNEC sprak met de trainer voorafgaand aan het duel tegen de Blauwvingers.

“Het is mooi dat de groep weer groter is geworden”, zegt trainer Rogier Meijer. “Dat komt de intensiviteit en kwaliteit alleen maar ten goede. Er is gretigheid, frisheid en nieuwe energie. Dat is iets wat we de afgelopen weken gemist hebben. Ook zijn we de transferperiode goed doorgekomen.” Één van de nieuwe spelers in de selectie is Wilfried Bony. De spits is voor de wedstrijd tegen Zwolle nog niet inzetbaar. “Het papierwerk is nog niet in orde, maar hopelijk kunnen we hem donderdag in de kwartfinale wel inzetten. Het geeft ons wat ruimte om hem op te trainen.”

NEC treft met PEC Zwolle de hekkensluiter van de Eredivisie. Het team van Dick Schreuder kent echter een uitstekende start van het nieuwe kalenderjaar. “Zwolle is op een andere manier bezig met de nieuwe trainer. Ze hebben een andere speelwijze en de intentie is anders. We zullen Zwolle zeker niet onderschatten. Wij zullen goed moeten zijn, want het wordt geen makkie”, aldus de oefenmeester.

NEC trapt om 20.00 uur af in het MAC3PARK tegen PEC Zwolle. Na een lange tijd zullen er ruim 4.000 toeschouwers bij zijn. De wedstrijd staat onder leiding van Jannick van der Laan.

Foto: Rob Koppers