Rogier Meijer is uiteraard teleurgesteld na de geflatteerde 0-3 nederlaag van NEC tegen FC Utrecht. De trainer zag dat NEC ondanks het vele balbezit, net als in de twee voorgaande wedstrijden, weinig grote kansen creëerde. “Ik maak me nog geen zorgen, Utrecht is een tegenstander van formaat. We zijn een promovendus en zullen nog steeds moeten wennen aan het niveau. Elayis Tavsan heeft vandaag zijn eerste basisplaats in de Eredivisie ooit bijvoorbeeld”, aldus de trainer tegen ESPN.

Over diezelfde Tavsan is Meijer niet ontevreden. “Ik vond hem bij vlagen hele goede dingen doen, maar hij deed ook mindere dingen. Je zag in de tweede helft dat hij wat vermoeid werd, maar je ziet dat er dreiging van uitgaat en dat het een speler kan worden die ook beslissend gaat zijn op dit niveau. Dat heeft alleen tijd nodig.” Meijer baalt over de eerste goal van Bart Ramselaar. “We hadden net voor de wedstrijd ongeveer vijf minuten aan beelden laten zien over standaardsituaties van FC Utrecht. Ze hebben zeven van de negen goals gemaakt uit standaardsituaties. Als ze met drie man een corner zouden nemen, dan zouden wij met drie man eruit gaan. Dat gebeurde niet, we stonden gewoon niet goed op te letten. Hij schiet hem dan ook wel aardig binnen.”

Dat je als trainer dan baalt is logisch. “Als je dan kijkt waar deze wedstrijd op beslist wordt, dan zijn dat details. Natuurlijk ben je dan boos in de rust, maar je moet ook verder. Hier moet je van leren als team en uiteindelijk in de tweede helft komt het aan op een paar omschakelmomenten. Dat zijn ook dingen die we beter moeten doen om dit soort ploegen in onze greep te houden. Daar moeten de jongens ook de tijd voor krijgen, maar ze krijgen het wel te horen.”

Foto: Rob Koppers