NEC is de grote winnaar van de avond, ondanks de nederlaag tegen PSV (3-2). De ploeg heeft nu alles in eigen handen aankomende zondag.

”Als je kijkt naar alle uitslagen dan hebben wij denk ik het minst slecht gedaan”, begint Rogier Meijer tegen ESPN. ”Als je kijkt naar het verloop van de wedstrijd dan hebben we ons uitstekend terug geknokt. Dat is op zich wel een felicitatie waard. Dat betekent ook dat wij er het beste voor staan en het in eigen hand hebben.”

”Het enige wat je kan beïnvloeden is je eigen wedstrijd. In de rust was het al 2-0 en Ajax stond al 3-0 voor, dus ik heb wel tegens de jongens gezegd dat we door moeten gaan ongeacht wat er gebeurd. Ik vond ook dat er op geven moment mogelijkheden waren in de wedstrijd, maar dat we te slordig waren. Uiteindelijk hebben ze dat heel goed gedaan. Met de wissels die we brachten kwam er nieuw elan, nieuwe energie. We hebben twee keer gescoord dus dat is wel heel lekker.”

De eerste helft was het veld heel erg lang. ”Van beide kanten, ja. Als we de bal hadden waren we heel slordig. We moesten laag verdedigen, dat weet je tegen PSV. Ik vond niet dat we veel kansen weggaven. Twee schoten vielen binnen. De tweede helft hebben we het iets beter uitgevoetbald. Dan weet je dat je kansen kan creëeren.”

Foto: Rob Koppers