Zaterdagochtend speelde NEC op de Eendracht een oefenwedstrijd tegen SC NEC. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. ForzaNEC sprak na afloop met trainer Rogier Meijer.
 
"Je moet vandaag natuurlijk gewoon winnen", begon Meijer. "Maar ja, als je de kansen die wij krijgen niet afmaakt win je niet. Ik vond dat wij in de eerste helft beter waren, zij zijn niet over de middenlijn geweest." NEC begon slecht aan de tweede helft. De amateurs scoorden direct van de aftrap de 1-1. "Dat is erg zonde. Joep van der Sluijs liet zijn man lopen en dan gaat-ie er via de rebound in. Die tweede goal is gewoon een geluksgoal, daar kan je weinig aan doen. Ik vond ons wel minder scherp in de tweede helft, met name voor de goal. Daarin moeten we wel stappen maken.’’
 
Wat weer gespreksstof deed opwaaien was het aanvallende spel van de backs, wat er soms voor zorgde dat de tegenstanders veel ruimte op de flanken had. Meijer ziet in dit aanvallende spel nog geen problemen. "In een aanval moet er in principe maar één back mee, zo blijven er drie verdedigers achter. We willen graag aan de kant waar de bal is een extra man hebben. Natuurlijk kan het wel eens openliggen, maar we moeten qua balbezit ook nog beter. We moeten niet vergeten dat we pas twee weken bezig zijn.’’.
 
Meijer verklapte dinsdag tegen FOX Sports dat Édgar Barreto vanaf vandaag minuten zou gaan maken. Er was vandaag alleen geen Barreto te vinden op het wedstrijdformulier. "Edgar is bij een partijspel geblesseerd geraakt. Bij de landing van een sprong viel hij op zijn rug en daar heeft hij een gekneusde spier aan over gehouden, maar hij staat maandag gewoon weer op het trainingsveld." Mathias De Wolf traint nog niet mee. Hij zit nog in België en gaat pas naar Nederland als hij fit genoeg is om te trainen.

Foto: Rob Koppers