Trainer Rogier Meijer is teleurgesteld na het gelijkspel van NEC tegen Sparta. “Als we het spel wat we na vijftien minuten tot vlak voor rust speelden hadden doorgetrokken, dan hadden we er meer uit kunnen halen. Er lagen veel ruimtes en dat hebben we niet optimaal benut”, zei Meijer voor de camera van ESPN.

Na de mooie goal van NEC was er veel blijdschap bij de staf. De vraag is of daar extra op getraind is? “We hadden gezien dat er ruimte lag om te voetballen, ook achter de middenvelders van Sparta. Jordy Bruijn speelde daar een hele goede rol in. Het is een mooie goal die over veel schijven over de grond gaat en dat hadden we wel benadrukt.”

In de tweede helft kreeg NEC echter minder van dat soort uitgespeelde kansen. “Ik denk dat we dat ook nog een aantal keer gedaan hebben. Ik heb zeker een aantal goede aanvallen gezien, waardoor we gevaarlijk voor de goal kwamen. Ik had alleen het idee dat er meer momenten lagen en dan moet je het blijven durven doen. Dat kan vermoeidheid zijn, de stand of de tijd die verder tikt, want dan neem je wat minder risico. Je zag dat we de laatste tien minuten wel weer meer risico namen en dan kom je wel weer beter in de wedstrijd. We hebben weinig weggegeven, alleen de goal en twee afstandsschoten van Mohammed Osman, dus daar kunnen we wel tevreden over zijn. Mijn gevoel zegt alleen dat er meer in zat dan één punt”, aldus Meijer tegenover ESPN.

Foto: Rob Koppers