Rogier Meijer is tevreden met de 2-0 zege van NEC op Jong PSV. De trainer zag ook dat het niet zo makkelijk ging als een week eerder tegen Helmond Sport, maar dat vond hij niet zo vreemd. Meijer zag dat de analyse van Jong PSV goed van pas kwam.

“Het was moeilijk om een gaatje te vinden”, zei Meijer tegen ESPN. “Jong PSV verdedigde laag. Dan moet je geduldig zijn en van kant naar kant spelen. Na vijf minuten kopten we op de lat. Als we die hadden gemaakt, was het makkelijker geweest. Maar we hadden geduld nodig. De hele wedstrijd had ik het gevoel dat we de goal zouden maken.”

Meijer wist dat NEC geduldig moest zijn door de analyse die vooraf werd gemaakt van Jong PSV. Daaruit kwam daar voren dat de beloftenploeg in de tweede helft vaak inzakt. “Zeker als je het tempo hoog houdt zoals wij hebben gedaan. Als we balverlies leden, zaten we er direct weer bovenop en kregen zij geen tijd om te voetballen. We hebben gezien in hun eerdere wedstrijden dat er in het laatste half uur meer uimte komt. Dat is wel gebleken.”

De verslaggever van ESPN merkte op de Elayis Tavsan een mindere wedstrijd speelde. “We gaan niet iedere wedstrijd met 7-0 winnen en Tavsan schiet niet iedere wedstrijden alle ballen erin’, counterde Meijer. “Hij was dreigend, maar niet zo gelukkig als de vorige wedstrijden. Dat kan. We hebben geen enkele kans weggegeven. Op de laatste tien minuten na zetten we telkens hoog druk. Daar ben ik tevreden over.”

Foto: Rob Koppers