Jonathan Okita lijkt al een tijdje op weg naar de uitgang bij NEC. Het gerucht dat FC Nantes – de huidige club van Anthony Limbombe – hem wil hebben, hangt al een tijdje in de lucht. Okita zegt van niks te weten.

"Ik heb het aan mijn zaakwaarnemer overgelaten en die heeft mij niet gebeld. Als er niks concreets is hoef ik het ook niet te weten", zei Okita tegenover FOX Sports. Trainer Rogier Meijer kreeg de vraag of het een aderlating zou zijn als Okita vertrekt. "Ik bekijk dat van twee kanten", begon de trainer. "Als Okita in vorm is heb je veel aan zo’n speler, maar aan een ongemotiveerde Okita heb je niets. Hij deed het vandaag goed op de training, maar volgens mij wil hij heel graag een stap hogerop maken. Maar wij hebben alleen wat aan spelers die voor NEC willen spelen, en daar ga ik ook mijn keuzes in maken."

Okita stapte in 2018 van MVV over naar NEC. In de afgelopen twee seizoenen bij NEC kwam Okita tot 64 duels en wist 21 keer het net te vinden. Of daar meer bij zullen komen is de vraag, voorlopig staat de Duits-Belgische vleugelaanvaller gewoon tot medio 2022 onder contract bij NEC.
 
Foto: Rob Koppers