Drie dagen na bereiken van de finale van de KNVB Beker moet het vizier alweer snel richting FC Volendam. Gelukkig zaten de spelers en stafleden lang genoeg met elkaar in de bus om de komende tegenstander te analyseren. Al blijft Rogier Meijer waakzaam voor scenario zoals tegen RKC, waar NEC verloor na een midweekse bekerronde.

“Iedereen is weer lekker fris”, begint Meijer tegenover ForzaNEC. De wedstrijden volgen snel achter elkaar voor de rood-groen-zwarten. Vrijdag wacht er een ontmoeting met FC Volendam. “We hebben op de terugreis wat beelden bekeken. Zij spelen voor iets belangrijks in de vorm van lijfsbehoud. Ze hebben gevarieerd in speelwijze de laatste weken, maar wij zullen gewoon ons eigen spel moeten spelen.”

Energie

Er was naast het analyseren van de beelden ook reden tot feest in de bus bij NEC. De bekerfinale is bereikt, maar ook in de competitie is er nog van alles om voor te spelen. “Die finale is nog zo ver weg, al leeft de beker natuurlijk enorm, want heel Nederland kijkt ernaar. We zullen tegen Volendam de knop weer om moeten zetten en gas geven met elkaar. Als dat kan, dan kun je een goede wedstrijd spelen. Als we die knop omzetten zijn we in staat om goed te spelen. Het gaat ook om energie leveren met elkaar. We hebben ook de spelers die goed op kunstgras kunnen spelen. Ik ben niet angstig voor verslapping.”

De trainer uit Doetinchem is waakzaam over eenzelfde scenario als tegen RKC. “Dat nemen we wel mee, maar het is natuurlijk een ander verhaal. Tegen ADO speelden we negentig minuten thuis en nu speelden we een uitwedstrijd van 120 minuten. Daar hebben we wel een aantal dingen uitgehaald die we anders willen doen. Wij willen iedere wedstrijd spelen om te winnen”, sluit Meijer af.

Foto: Rob Koppers