Na het gelijkspel van afgelopen zondag tegen Feyenoord staat er voor de ploeg van Rogier Meijer de volgende uitdaging op het programma. Woensdag wacht Go Ahead Eagles thuis. Een wedstrijd in de achtste finales van de KNVB Beker.

De wedstrijden volgen kort achter elkaar, maar dat is voor de oefenmeester geen groot probleem. “Ideaal is het natuurlijk niet, maar het is geen probleem qua fitheid van de spelers”, begint Meijer tegenover ForzaNEC. “Ook de wedstrijd tegen FC Twente staat vlak daarna op de planning, maar andere clubs hebben diezelfde problemen,” nuanceert de trainer.

Nog even terug naar afgelopen zondag. NEC maakte een knappe comeback door een 2-0 achterstand om te buigen naar een 2-2 gelijkspel in De Kuip. Meijer was dan ook zeer tevreden. “Feyenoord legde een heel hoog niveau op de mat. Als je kijkt naar hun Champions League-campagne was dit vergelijkbaar qua tempo en intensiteit. In de opbouw is Feyenoord de beste ploeg van Nederland. Ze hebben ons het eerste half uur helemaal vastgezet, daarna kwam er wat meer evenwicht. In de tweede helft hebben wij het een stuk beter gedaan en konden we langer aan de bal blijven.”

Yvandro Borges Sanches mocht de laatste tien minuten zijn debuut maken en maakte een goede indruk, erkent ook Meijer. “Hij is snel, zowel met als zonder bal. Yvandro kan ook afstanden overbruggen. Dat is denk ik wel één van zijn kwaliteiten. Een knappe prestatie als je beseft dat hij maar één keer heeft meegetraind. Hij spreekt ook veel talen, maar dat heb je met Luxenburgers,” lacht Meijer. Een andere buitenspeler, Elayis Tavsan, miste het duel wegens transferperikelen. Ook tegen ‘de Eagles’ is hij er niet bij. “Hij is überhaupt niet fit genoeg om met ons mee te trainen. Als hij fit was geweest had ik hem er wel bij gehaald, mits hij zich 100% kan focussen.” Daarna zucht Meijer: “Een transfer, ja. Dat zou allemaal moeten blijken, dat ligt in ieder geval niet bij mij.”

Go Ahead Eagles

Woensdag komt Go Ahead op bezoek in De Goffert. Een plek in de kwartfinale staat op het spel. “Je weet dat het bij verliezen klaar is. Dat geeft altijd een mooi effect aan zo’n bekeraffiche. Alle wedstrijden in de Eredivisie tegen Go Ahead zijn heel close geweest. Dat zal woensdag ook zo zijn.” Tegen Ajax maakte de Eagles het de Amsterdammers knap lastig. Ajax won met 2-3, maar dat ging alles behalve makkelijk. “Go Ahead is echt een team. Ze weten van elkaar wat ze doen. Naast het voetballende gedeelte hebben ze veel fysieke kwaliteiten. Ze hebben daardoor een stug elftal”, sluit Meijer af.

Foto: Rob Koppers