Rogier Meijer zag zijn ploeg zondagmiddag met 1-2 winnen op bezoek bij FC Twente en keert terug in het linkerrijtje van de Eredivisie. De oefenmeester zag zijn ploeg de eerste helft weinig weggeven.

Wat was het vandaag? Een tactisch plan, de inzet van de spelers, de keeper? ”Alles bij elkaar denk ik. Het een gaat niet zonder het ander. Je kunt een plan hebben, maar als je geen inzet hebt dan ga je het sowieso niet halen. Dus ik denk dat het een combinatie was van beide. Ik denk dat we goed verdedigd hebben, zeker de eerste helft hebben we niks weggegeven. Ik denk dat we geprobeerd hebben om te voetballen en dat ons middenveld er vrij aardig uitzag”, spreekt Meijer tegenover ESPN.

NEC was heer en meester in de eerste helft. ”Wij hadden wel het gevoel op de bank dat we de controle hadden en dat Twente het heel lastig had met ons. Dat resulteerde niet echt tot kansen. Een paar wel een scrimmage in de zestien, maar niet echt uitgespeelde kansen. Dan kom je 0-1 voor en dan vind ik dat we een minuut of tien alles verkeerd hebben gedaan.”

Door twee individuele fouten van Twente die vooraf gingen aan de goals kon NEC profiteren. ”Daarvoor moeten we wel echt 0-2 maken met Tavsan, ook uit een counter mogelijkheid. Javier (Vet, red.) deed dat heel goed bij de tweede goal, hij was scherp in zijn invalbeurt. Hij traint al een hele tijd goed en gretig en dan valt hij zo in. Dat is wel prettig en dan profiteer je van een fout. Ik denk ook dat Mattijs (Branderhorst, red.) ons er een aantal keer doorheen heeft gesleept.

Javier Vet viel in op de 10-positie. ”Javier heeft power, loopvermogen en kan voor de goal komen. Hij heeft vorig jaar ook veel op die positie gespeeld in de eerste divisie en heeft ook veel gescoord. Ik vond eigenlijk dat Twente op dat moment de overhand kreeg en dat we er weinig druk op kregen en met hem en Romeny creëerden we dat. Het pakte goed uit, de jongens hebben het echt goed ingevuld.”

NEC staat nu achtste en weer in het linkerrijtje. ”Dat is wel fijn ja. Wij willen ons handhaven en dat kan in het rechterrijtje en dat kan in het linkerrijtje. Maar uiteindelijk gaat het in eerste instantie om handhaving, zo snel mogelijk die punten binnen hebben. Ik denk dat dat beter gaat als je goed voetbalt, we zijn op de goede weg. Maar het geeft zeker even een fijn gevoel na afgelopen week. Voor al die mensen die NEC normaal een warm hart toedragen is dit wel heel prettig.”

Er komt een onzekere tijd aan, misschien volgen er een paar thuiswedstrijden zonder publiek. ”Dat zou goed kunnen, dat weet ik nog niet precies. Wij hebben ons gefocust op deze wedstrijd en we hebben woensdag nog een bekerwedstrijd en dan zullen we het zien. Maar het is gewoon een prettig gevoel dat je deze wedstrijd weet te winnen. Als je dan toch een onzekere periode hebt kun je maar beter winnen”, sluit de trainer af.

Foto: Rob Koppers