Rogier Meijer vindt niet dat NEC zondag had hoeven verliezen van De Graafschap. De Doetinchemmers wonnen met 1-2. In de eerste helft werden ze al gevaarlijk en na rust sloegen de bezoekers toe. NEC stelde daar lange tijd maar weinig tegenover, maar Meijer vond beide ploegen gelijkwaardig.

“Aan het eind hadden we nog wel het gevoel dat de 2-2 mogelijk was doordat we 1-2 maakten”, zei Meijer bij ESPN. “Voor de goals van De Graafschap vond ik het een gelijk opgaande wedstrijd. Zij hadden iets meer de bal, maar wij gaven weinig kansen weg. Dat geeft een zuur gevoel.”

De ploeg van Meijer creëerde veel te weinig kansen. “Dat is ook lastig tegen deze ploeg. Ze spelen met vijf verdedigers, hebben veel fysieke kracht en zetten ons snel onder druk. De counters in de eerste helft waren momenten waar we op hoopten, maar daar trok De Graafschap goed aan de noodrem. Tavsan raakte bij ons knap de lat, maar een paar keer was de voorzet in de eindfase gewoon niet goed genoeg.”

NEC heeft nu drie keer op rij verloren, van MVV, VVV en De Graafschap. “Iedere nederlaag is een tikkie. We hebben twee wedstrijden gespeeld waarin we gelijkwaardig waren en niet hoefden te verliezen. De fysieke kwaliteiten van De Graafschap ten opzichte van ons is wel een verschil, dat merkte ik wel.”

Voor het eerst in maanden was er weer publiek aanwezig in De Goffert. “Heel mooi. Er was een goede sfeer en er was goede steun. Dat de spelers het publiek bedankten vind ik niet meer dan logisch. We zijn tot het gaatje gegaan en het publiek heeft ons de hele wedstrijd gesteund. Het helpt ons. Het is fijn dat de mensen er waren, want uiteindelijk spelen we voor het publiek.”

Foto: Rob Koppers