Rogier Meijer kijkt uit naar de wedstrijd tegen Fortuna van aankomende zondag. NEC heeft volgens hem niks te verliezen en ziet de wedstrijd ook positief tegemoet. “Voor Fortuna is er veel te verliezen en voor ons is er veel te winnen. Dus dat speelt wel mee in de wedstrijd, maar ik heb er veel zin in.”

“We hebben de play-offs te winnen. Achteraf moet je kijken, als je het niet haalt, waar het mis is gegaan.” Ondanks dat Fortuna veel heeft om voor te spelen verwacht Meijer een afwachtende ploeg. “Als je kijkt naar de laatste drie wedstrijden van hun, dan zie je als ze de bal niet hebben dat ze het heel klein maken. Dan loeren ze op de counter en voorin hebben ze een hoop kwaliteiten aan de bal met Seuntjens en Flemming. Daar moeten we rekening mee houden.”

Op het spel staat een plek in de play-offs. NEC heeft, volgens sommigen, niks te zoeken in die play-offs. “Dat vind ik niet. Als je kijkt hoe wij twee keer tegen AZ hebben gespeeld. Waren wij dan zoveel minder dan AZ in die twee wedstrijden? Ik denk dat het momentopnames zijn en daar maak ik me niet zo druk over. Het zit allemaal heel dichtbij elkaar, ondanks dat het misschien op de ranglijst meer lijkt. Laten we maar gewoon zorgen dat we het halen.” Misschien kan NEC als underdog, net zoals vorig jaar, stunten in de play-offs. “Als je als achtste de play-offs in gaat, wordt er niks van je verwacht. Dat was vorig jaar ook zo. We hebben laten zien als we er moeten staan dat we er staan. We moeten dat eerst zondag laten zien en dan zien we wel verder.”

Meijer verwacht een kolkende Goffert aankomende zondag. “Daar heb ik heel veel zin in. Het is een speciale wedstrijd, een belangrijke wedstrijd. Er staat iets moois op het spel en daar kunnen ze ons mee helpen. Als je ziet hoe het laatste kwartier verliep tegen Go Ahead, toen ontstond er iets. Dan is het aan ons als ploeg om dat voor elkaar te krijgen.” Die overwinning op Go Ahead bracht absoluut vertrouwen volgens de coach. “Dat was toen al zichtbaar. Ook de tweede helft tegen PSV geeft een hoop vertrouwen. Dat je daar goed voor de dag komt. Ik heb sowieso vertrouwen in deze wedstrijd met het publiek erbij moet dat net een extra steuntje kunnen geven.”

Foto: Rob Koppers