Rogier Meijer is content met het gelijkspel van NEC tegen Vitesse (0-0). De oefenmeester zag dat zijn ploeg na de rode kaart van Oussama Tannane de bovenliggende partij bleef, maar ook hoe dat uiteindelijk veranderde in met name tegenhouden. Meijer sprak kort na het duel al even met Tannane, maar zal van de week nog een kop koffie met de Marokkaanse spelmaker drinken.

Tannane zei na afloop ‘sorry’ tegen zijn teamgenoten in de kleedkamer. “Hoe boos ik op hem ben? Dat vertel ik hem zelf wel, dat ga ik niet hier doen”, zei Meijer na afloop. “Hij was schuldbewust en teleurgesteld, dat is op dit moment het belangrijkste. Het is al gebeurd, ik draai het niet meer terug. Tijdens de wedstrijd ben ik er niet zo mee bezig geweest.”

Tannane heeft vaker van dit soort momenten gehad. “Oussama is iemand die op het randje speelt, maar dit was erover. Dat is niet goed. Oussama is schuldbewust en we moeten weer door. Spelers hebben hun voors en hun tegens. Een voordeel van Oussama is dat hij vuur in de ploeg brengt. Vandaag was dat vuur alleen te heet. Ik vergeef hem. Ik ben ook wel eens boos op mijn kinderen en die vergeef ik dan ook.” Net na de slaande beweging, kreeg Tannane ook nog een flinke schop van Maximilian Wittek. Meijer was het niet eens met de beslissing van scheidsrechter Danny Makkelie. “Ik weet niet wat de overwegingen zijn op zo’n moment, maar dit is normaal gesproken óók gewoon rood.”

NEC kwam daarna met tien man nog vaak aan de bal en creëerde ook nog een aantal kansen. “We trainen vaak met elf tegen tien en hebben het vandaag uitstekend gedaan”, vervolgde Meijer. “In de eerste helft vond ik ons zelfs beter dan Vitesse. Na rust werden de ruimtes kleiner en speelde Vitesse verder van de goal. Dan krijg je op een gegeven moment het gevoel: dan pakken we maar een punt. We hebben het gedaan zoals ik hoopte dat we dat zouden doen. Het is de derde wedstrijd in acht dagen en we pakken een punt met een man minder. Dan ben je de morele winnaar.”

Sandler

Meijer moest kort voor tijd Philippe Sandler naar de kant halen. De verdediger had last van zijn enkel. “Ik heb hem nog niet echt gesproken, maar het leek mee te vallen. Er zit komende week in ieder geval genoeg rust tussen de wedstrijden”, besluit de trainer. Zaterdag komt FC Emmen op bezoek in de Goffert.

Foto: Rob Koppers