Rogier Meijer is kapot na de mentale rollercoaster Feyenoord – NEC. De Nijmegenaren kwamen knap terug na een 2-0 achterstand en wisten zelfs voor even de leiding te pakken, maar uiteindelijk wist Feyenoord toch te winnen. “Er gebeurde zoveel in de slotfase. Dat moet ik allemaal nog zien en bekijken. Het is moeilijk oordelen voor mij, maar bij het VAR-moment had ik niet het idee dat de scheidsrechter hem niet aan Feyenoord ging geven”, aldus Rogier Meijer tegen ESPN.

De trainer pakte een gele kaart na de 4-3 van Feyenoord. Bij het zien van de beelden en de vraag of de goal afgekeurd had moeten worden, heeft de trainer een duidelijk antwoord. “Zie jij Linssen naar de bal kijken, of niet? Hij heeft geen enkel moment de intentie om de bal te spelen. Die frustratie naar de vierde man moet ik niet doen, maar dat is ook emotie. Ik heb niet gescholden ofzo hoor”, zegt de trainer met een gefrustreerd gezicht.

De emotie zat nog hoog bij de trainer, maar als je kijkt naar de wedstrijd heeft NEC echt een visitekaartje afgegeven. “Uiteindelijk gaat het om de punten, maar ik denk dat we ons goed hebben gepresenteerd. Ik denk ondanks dat we met vijf man achterin speelden, ook aanvallend voetbal hebben laten zien. Natuurlijk hebben we compact verdedigd, maar hier kunnen we zeker mee verder. Er zijn een aantal dingen die beter moeten wil je dit soort wedstrijden over de streep trekken en daar gaan we mee verder.” De trainer is natuurlijk ook trots op de prestatie die NEC op de mat heeft weten te leggen. “Je komt vandaag vanuit een 2-0 achterstand terug in het hol van de leeuw. Je laat bij vlagen goed voetbal zien en daar moeten we mee verder.”

Foto: Rob Koppers