Rogier Meijer kon zijn geluk vrijdagavond niet op na de zege van NEC op NAC Breda (0-1). De trainer moest het doen met een gehavende ploeg door meerdere positieve coronatests, maar zag zijn team dankzij de nodige strijdlust winnen.

"Deze voelt heel lekker", zei Meijer tegen FOX Sports. "Deze hebben we over de streep getrokken met z’n allen. Het was niet altijd goed aan de bal, maar in de tweede helft kregen we wel meer kansen. Dan moeten we het eigenlijk eerder afmaken. Het bleef lang spannend, maar ik genoot wel van de strijdlust van mijn ploeg. We joegen NAC op, ja. NAC wilde de lange bal spelen en als je ze de tijd en ruimte geeft om dat te doen, dan worden die ballen gericht. Dat wilden we niet. We wilden dat ze de moeilijke bal zouden spelen."

Meijer kreeg de vraag of hij verbaasd was over de zege, maar dat was niet zo. "Ik ben juist hartstikke trots. Ik heb donderdag al gezegd dat ik weet wat deze ploeg kan. Dat zei ik niet als fabeltje, maar omdat ik vertrouwen heb in de jongens. Natuurlijk is het mooi om te zien hoe een centrale verdediger van 18 speelt. Dat had ik misschien niet verwacht op zo’n manier, maar ik had er wel vertrouwen in."

Na een hectische week pakte NEC drie punten. De Nijmegenaren staan nu op een totaal van negentien. "Voor het gevoel is dit een heerlijke overwinning in deze week. De stand zien we wel weer. De jongens die thuiszitten zullen ook genoten hebben van de jongens die het vandaag voor ons hebben gedaan."

Foto: Rob Koppers