Rogier Meijer is trots op zijn elftal na de verloren bekerfinale tegen Feyenoord. De trainer is teleurgesteld, maar zag dat zijn elftal alles gaf wat het in zich had.

De trainer verraste enigszins door met Tjaronn Chery vanaf rechts te starten en Kodai Sano vanaf tien. “We maakten een plan waar Feyenoord moeite mee had, we kijken nu hoe we dit langer vol zouden kunnen houden. We zijn bezig aan een geweldig seizoen, maar helaas hebben we het niet kunnen bekronen met directe plaatsing voor Europees voetbal. Volgende week spelen we weer tegen AZ en zullen we ons weer laten zien, daar ben ik honderd procent van overtuigd”, aldus Meijer bij de persconferentie na de wedstrijd.

“We hebben alles gegeven, maar helaas is het niet gelukt. Ik ben trots op de manier waarop we ons hebben gepresenteerd. We zijn hier gekomen door op een bepaalde manier te voetballen en speelden nu tegen de best voetballende ploeg van Nederland, vind ik. Op dit moment doet de verloren finale pijn.”

Doordat er tot twee keer toe de wedstrijd werd stilgelegd vanwege vuurwerk, kwam de wedstrijd ook niet echt lekker op gang. “Het breekt het ritme van de wedstrijd. De tweede onderbreking kwam ons niet slecht uit, want we waren niet goed gestart aan de tweede helft. Feyenoord zat sterker in de duels, dus dat konden we aanpassen. Voor de neutrale toeschouwer zat alles erop en eraan – en daar hoort dit ook bij. Natuurlijk hoort het niet bij een bekerfinale en voetbal in het überhaupt, maar over het algemeen was de sfeer goed. Toch zijn er een paar mensen die dan wat anders doen.”

Foto’s: Rob Koppers