Rogier Meijer was uiteraard content met het resultaat van zijn ploeg tegen Feyenoord. De trainer zag dat zijn ploeg het ontzettend moeilijk had in het begin, maar toch een resultaat overhield (2-2).

“Ik ben niet opgewonden, maar ik ben wel blij met een punt bij Feyenoord-uit”, begint Meijer tegenover ESPN. NEC kwam met 2-0 achter in De Kuip en het zag er niet naar uit dat het nog goed ging komen. Een monsterscore voor de Rotterdammers lag toen op de loer. “Dat dacht ik niet. Het zit ook niet in ons team dat we opgeven of dat we uit elkaar vallen. We hadden wel zoveel moeite met het tempo in het eerste half uur. Als we aan de bal waren, dan werden we vaak van de bal afgelopen. Terwijl er wel mogelijkheden lagen om eronder uit te voetballen. Het koste ons een half uur om te wennen aan de intensiteit van Feyenoord. Daarna ging het iets beter en hebben we op een goed moment de 2-1 gemaakt. Na rust hebben we iets meer onze eigen aard laten zien en beter gevoetbald én daarbij ook minder kansen weggegeven.”

De 2-0 van Feyenoord viel terwijl NEC met een man minder stond. Het duurde erg lang voordat Sai van Wermeskerken mocht invallen van scheidsrechter Sander van der Eijk. “Je hebt ook te maken met iemand die langs de kant staat die moet goedkeuren dat je gaat wisselen. Het mocht niet in dat moment. Sai was er klaar voor. Op het moment dat het spel dood was, was hij nog niet klaar met het invullen van het briefje. Dan maken we de verkeerde keuze door met tien man uit te stappen. Dat is niet goed.”

Effectiviteit

NEC zelf had maar twee schoten nodig om de stand weer gelijk te trekken. De Nijmegenaren zijn het hele seizoen al bizar effectief. “We hebben, ook vandaag, weinig kansen nodig gehad. Als we in de buurt zijn, zijn we meteen gevaarlijk en ook heel doortastend. Als je een resultaat wil halen hier, dan moet dat ook. Ik denk dat Feyenoord zeker in het eerste half uur ons van het veld geblazen heeft. Dan mag je blij zijn met 2-2.”

Dan helpt het ook dat de ploeg van Meijer een verdedigend duo heeft dat weet wat er verwacht wordt in dit soort wedstrijden. “De één (Bram Nuytinck, red.) heeft ontzettend veel ervaring. De ander (Philippe Sandler, red.) heeft zoveel kwaliteit. Je ziet aan de bal, hij vindt altijd een oplossing. Hij blijft altijd rustig en dan kan je ook doorvoetballen. Dat vond ik met name in de tweede helft goed. Het geeft je dan ook wat lucht. Daar ben ik wel blij mee.”

Foto: Rob Koppers