Rogier Meijer kan weinig met de woorden van Joey Veerman. De middenvelder van SC Heerenveen liet vrijdag bij de Leeuwarder Courant weten dat zijn elftal volgens hem op papier sterker is. “Volgens mij is er nog nooit een wedstrijd op papier gewonnen”, lacht de oefenmeester van NEC om de uitspraken.

Maar tegelijkertijd ziet Meijer wel dat de Friezen over de nodige kwaliteit beschikken. “Ze hebben ondanks de nederlagen afgelopen weken echt wel goed gespeeld. Met de twee Veermannen hebben ze de nodige kwaliteit rondlopen, alleen nu moeten ze dat nog omzetten in een resultaat. Aan ons de uitdaging om dat nog een wedstrijd uit te stellen.”

Dat ziet Meijer wel gebeuren. “Wij zitten in een goede fase, maar we moeten wel beseffen dat we genoeg energie erin moeten steken om tot een resultaat te komen. Dat hebben we deze week ook meermaals benoemd. Iedere wedstrijd is een nieuwe, normaal gesproken heeft een thuisploeg wel wat voordeel maar dat valt door de omstandigheden hier nu ook weg.”

Bij de tegenstander van morgen treft Meijer twee oud-bekenden. Met Anthony Musaba en Syb van Ottele werkte Meijer jarenlang intensief samen. Eerst op De Eendracht bij de O19, later bij het eerste elftal. De coach zocht deze week nog geen contact met het tweetal. “Dat doe ik sowieso nooit. Voor hun is het een leuke wedstrijd denk ik. Normaal gesproken zouden er veel vrienden en familie op de tribune voor hun zitten, maar dat kan helaas niet dit keer.” Of het tweetal in actie komt, is sowieso maar de vraag. “Anthony verwacht ik wel aan de aftrap, van Syb weet ik niet of hij gaat spelen.”

Vukovic als stormram?

Als NEC onverhoopt in de slotfase op achterstand staat, zou Meijer zomaar eens reserve-doelman Danny Vukovic als stormram kunnen brengen. De aanwezige supporters en pers verbaasden zich samen met spelers en staf over de kopkwaliteiten van de Australische goalie op de training. Na afloop knikte hij de ene na de andere voorzet op magistrale wijze tegen de touwen. “Haha, ik ben blij dat Pedro Ruiz en Ole (Romeny, red.) weer terug in de ploeg zijn, dat geeft meer keuze voorin. Maar als dat niet werkt, kunnen we altijd Danny nog brengen ja”, grapt Meijer.

Foto: Rob Koppers