Alles wijst erop dat Rogier Meijer komend seizoen de hoofdtrainer van NEC is. Algemeen directeur Wilco van Schaik geeft in De Gelderlander aan dat de 38-jarige Achterhoeker op 1 staat op zijn lijstje. Het eerste gesprek heeft al plaatsgevonden.

De constructie met drie trainers komt ten einde. Het contract van Adrie Bogers wordt niet verlengd en François Gesthuizen keert – tot zijn eigen verbazing – terug naar de jeugdopleiding. Toch vindt Van Schaik niet dat de constructie daardoor is mislukt. "Het was een constructie met risico’s", zegt Van Schaik in de krant. "Zitten ze alle drie op een lijn? Ze hebben een eigen ego, net als ieder mens en natuurlijk zijn er spanningen geweest. Naar de groep toe hebben ze altijd een blok gevormd. We kijken tevreden terug."

Van Schaik vindt het geen bezwaar dat Meijer nog nooit op eigen benen heeft gestaan en zelfs nog niet het vereiste trainersdiploma heeft. Daarvoor zou hij dispensatie krijgen. "Rogier komt uit de jeugdopleiding van De Graafschap. Hij heeft met de topjeugd van NEC gewerkt. Hij heeft samen met Ron de Groot en Adrie Bogers voor de selectie gestaan na het ontslag van Jack de Gier en was dit seizoen voor ‘eenderde’ hoofdtrainer."

Een ervaren trainer als Ruud Brood of Jurgen Streppel geeft ook geen zekerheid, meent Van Schaik. "We kiezen bewust niet voor een externe trainer met zijn eigen zienswijze. Rogier komt uit onze eigen voetbalacademie. Hij is bekend met de visie die we hebben voor de toekomst van de club. Met hem zijn we in gesprek."

Foto: Rob Koppers