Rogier Meijer was dinsdagavond een tevreden man na de ruime zege van NEC in de eerste oefenwedstrijd tegen Overasseltse Boys (0-16). De trainer zag dat de instructies die Adrie Bogers en hij aan de spelers hadden meegegeven bij vlagen tot uiting kwamen.

“16-0 is prima. Veel meer hoef je er niet over te zeggen”, zei Meijer na afloop. “De spelers hebben laten zien dat ze graag een doelpunt willen maken, dat ze gretig zijn. Dat willen we zien. Braken maakte er vijf, Ole vier. De spitsen waren rijkelijk bedeeld. We hebben aangegeven dat we dit soort wedstrijden aangrijpen om de jongens een prikkel te geven, maar ook dat ze moeten laten zien dat ze iets willen. Dat mogen ze uitstralen.”

“We hebben ’s middags nog getraind, elf tegen elf gespeeld”, vervolgde Meijer. “Dus de eerste helft tegen de tweede helft. We hebben een aantal accenten aangegeven die we graag in de wedstrijd wilden terugzien. Dat ging onder andere over druk zetten, wat we aan de bal wilden zien en de gretigheid om een doelpunt te maken en aan te vallen via de zijkanten. Dat komt er niet altijd uit omdat je ook te maken hebt met een tegenstander, maar over het algemeen ben ik wel tevreden.”

Toch waren er, ondanks de zestien goals, ook verbeterpunten. “Er zijn ook dingen die beter kunnen, maar het gaat stapsgewijs. Je kan niet alles in een keer willen doen. In dit soort wedstrijden moet je jezelf laten zien. Als je er vijf inschiet, zegt iedereen: ‘Wat was dit nou voor klotewedstrijd?’ Nu maken we er zestien en was het prima. Het was een prima dag, want we hebben ook goed getraind.”

Meijer was ook blij met het uitstekende grasveld in Overasselt. Daar heeft NEC bij het maken van het oefenschema rekening mee gehouden. “We hebben geprobeerd om alles op echt gras te kunnen spelen. Alleen zaterdag tegen de amateurs van NEC spelen we op kunstgras. Maar dat kunnen we goed sproeien. Het lekkerste is als je alles op gras kan spelen.”

Jeugd
Jeugdspelers Ayman Sellouf (3x) en Cas Odenthal (2x) scoorden ook. “Ze doen goed mee”, vertelde Meijer over de jeugdspelers die meetrainen. “Ze zijn fris en gretig, doen het goed op de training. Dat is alleen maar mooi. Een aantal jongens is als een soort stagiair bij het eerste. We kijken per speler hoe het met ze gaat. Iedereen moet een plan hebben om te spelen. Tot nu toe gaat het prima.”

Mogelijk sluiten Dirk Proper en Syb van Ottele in de toekomst ook aan. “Bij Dirk is het de bedoeling dat hij na de voorbereiding een aantal keer gaat meetrainen met het eerste. Ik denk dat dat bij Syb ook het geval is, maar dat staat nog niet vast. Ze zijn Europees kampioen geworden, talentvolle jongens. Daar kijken we naar en waar het kan passen we ze in.”

Foto: Rob Koppers