Na het laatste fluitsignaal tegen FC Utrecht heerste er vooral teleurstelling bij Rogier Meijer. De oefenmeester is duidelijk dat zijn ploeg had moeten winnen gezien het spelbeeld, maar zag na de 2-0 een totaal ander team op het veld staan.

“We gaven te veel gas terug, zowel aan de bal als in het druk zitten”, blikt Meijer terug op de 2-2 tegen de Domstedelingen. “Ik dacht echt dat we voor de 3-0 zouden gaan. Verdedigend waren we op dat moment ook niet sterk. Bij beide goals hebben we dat niet goed gedaan, maar we zaten er zo lekker in. Daar baal ik het meest van. Ik zie veel liever dat we ze na de 2-0 helemaal wegspelen.”

De oefenmeester wil niet helemaal zijn laatste linie bekritiseren, want in de eerste helft zijn er nauwelijks kansen weggeven. “Ik heb wel genoten van ons spel hoor. Volgens mij had Utrecht het knap lastig met onze aanvallers. We hebben een doelpunt te weinig gemaakt.” Toch konden de Domstedelingen de wedstrijd binnen vijf minuten omdraaien. De hele organisatie was weg bij NEC. Normaal geeft aanvoerder Lasse Schöne dan leiding in de organisatie, maar de Deen ontbrak met een blessure. “Ik weet het niet of het daar ligt. We hadden die tien minuten gewoon door moeten spelen en daar kan Lasse een grote rol in spelen. Alleen doe je daar de andere middenvelders te kort mee.”

Stijgende lijn

Het duo Oussama Tannane en Nany Dimata lijkt wel steeds beter te gaan draaien. De middenvelder gaf zijn vierde assist op de spits en was daarmee weer belangrijk voor de Nijmegenaren. “Ze waren allebei erg goed. Tannane heeft nou eenmaal dat vermogen om spelers te bereiken. Dat doet hij ook steeds vaker en ze worden daarnaast ook nog eens afgemaakt”, knipoogt de trainer. “Proper was ook weer goed op dreef, maar dat is hij al weken. Ik zie sowieso een stijgende lijn in ons spel.” Ook over Elayis Tavsan is de Doetinchemmer lovend. Al had hij zijn één op één kans met Barkas wel mogen afmaken. “Ik ben tevreden over zijn spel. Hij staat niet alleen maar op de zijlijn om een actie te maken, maar komt ook steeds vrij tussen de linies. Uiteindelijk heeft hij een doelpunt nodig om over dit punt heen te komen. Ik gun het hem zo. Natuurlijk overweeg ik wel eens om hem eerder van het veld te halen, maar hij speelt niet slecht.”

“Wij doen zeker niks onder voor Utrecht. Ik vind dat we het ook uitstralen om die achtste plek binnen te slepen. Dat doen we door ons voetbal. We hebben het echt in ons om die play-offs te halen.” Alleen helpt het resultaat dan niet mee aan die ambities. “Het was onnodig. Op basis van alle kansen hadden we hier moeten winnen”, sluit Meijer af.

Foto: Rob Koppers