Trainer Rogier Meijer kan de mening van doelman Branderhorst wel delen als de goalie zegt tevreden te zijn met het behaalde punt tegen Heracles Almelo. De oefenmeester kende met zijn team niet bepaald een optimale voorbereiding voor deze wedstrijd en moest zaterdag ook al vroeg ingrijpen door Jordy Bruijn. Echter is Meijer tevreden met hoe NEC omgegaan is met bepaalde situaties.

“Als je ziet dat we in Spanje geen wedstrijd hebben kunnen spelen en de afgelopen week ook maar met een kleine selectie hebben getraind, denk ik dat we in een wedstrijd met deze intensiteit wel tevreden mogen zijn met een punt. Het is na de winterstop altijd moeilijk om aan te geven waar je staat zo na de winterstop. Met name in het eerste halfuur waren we erg slordig aan de bal. Niet ‘des NEC’s’. Na dat eerste halfuur kwamen we er wel veel beter in en hebben we ook wel onze kansen gehad, alleen hebben we aan de bal vanavond niet het niveau gehaald wat we graag willen hebben.”

Meijer trad, net als in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Willem II, weer aan met vijf verdedigers en bevalt Meijer wel. “Als toeschouwer, en ook als trainer, ben je gauw geneigd om naar het balbezit te kijken. Dat zullen we ook doen, maar we moeten ook zeker een compliment maken naar de ploeg die het organisatorisch goed op orde heeft. Als er voor je gevoel er dan niet meer in zit, moet je maar een punt pakken.”

“In bepaalde fases zal Heracles wel meer de bal hebben gehad, maar ik heb niet het idee gehad dat ze zo maar de bal er in konden leggen. Ik denk niet dat ze daar echt kansen voor gecreëerd hebben. Dan zou het moeten komen uit een voorzet of cornerballen, maar dat hebben we goed verdedigd. Daarbij is het ook de derde keer op rij dat we geen tegendoelpunt hebben gekregen, dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst.”

Foto: Rob Koppers