NEC-trainer Rogier Meijer reageerde wisselend op de zege van zijn ploeg donderdagavond. Waar hij tegenover het ene medium wat vertwijfeld keek als de vraag een enthousiaste toon had, begon hij tegenover de andere media weer dat het allemaal wel wat positiever mag. “Ik wil morgen in de krant zien: eclatante zege van NEC!”, zo luidde de korte analyse van de trainer.

“Het is toch een beetje een moetje, zo’n oefenwedstrijd tegen de amateurs. Maar de afgelopen jaren is het ook wel eens anders geweest. Dus ja, ik ben tevreden.” Zijn ploeg maakte een frisse indruk. “We hadden vanmiddag nog getraind. Het veld was niet zo groot en je weet dat zij, de amateurs, ook gebrand zijn, dus is het ook belangrijk om de wedstrijd goed door te komen. Dat hebben we gedaan.”

Zijn ploeg werd aan de hand genomen door Thibo Baeten en Mikkel Duelund. Laatstgenoemde startte op de tien-positie, terwijl andere Deen Magnus Mattsson vanaf de linkerflank speelde. “Dat is ook wel hoe ik het voor me zie. Mikkel moet het ook van zijn loopvermogen hebben, daarmee kan hij tegenstanders pijn doen. Magnus is echt een vleugelspeler. Hij is goed tussen de linies, heel snel met de bal en heeft een geweldige trap in zijn benen. Je ziet dat ze allebei wel weten hoe het spelletje werkt, dus dat is heel fijn.”

Meijer miste de nodige spelers en dat al vroeg in de voorbereiding. “Rens van Eijden zal er sowieso even niet bijzijn. Hij verrekte vorige week iets op de training. Het is afwachten hoe het uitpakt, maar een smet op de voorbereiding. Jordy Bruijn sluit morgen weer aan en zat met privé-omstandigheden. Cas Odenthal en Mathias de Wolf zijn nog revaliderende van blessures uit het vorige seizoen en Bart van Rooij heeft lichte klachten. Ik verwacht ze snel weer op het veld.”

Zaterdag wacht alweer de volgende test en dat is een tegenstander van formaat. Nummer drie AZ wacht in Dirkshorn op NEC. Vorig seizoen speelde de ploeg van Meijer vooral tegen amateurs, terwijl dat nu totaal tegenovergesteld is. “Dat heeft er ook mee te maken dat clubs graag tegen ons oefenen”, verklaart Meijer. “AZ was er al vroeg bij, Heracles liet al na de vorige oefenwedstrijd weten graag tegen ons te oefenen. Zo hadden we het vrij snel rond. En dat is fijn, want dan weten we straks beter waar we staan”, verklaart Meijer.

Foto’s: Rob Koppers