Rogier Meijer zag zijn ploeg zaterdag gelijkspelen in Heerenveen. De eerste helft begonnen de Nijmegenaren slecht aan de wedstrijd en kwamen snel op achterstand. Bas Dost scoorde op slag van rust de gelijkmaker.

”Uiteindelijk ben je wel tevreden, zeker na een slechte start. Ergens heb je ook een gevoel dat je zeker in de omschakeling Heerenveen nog meer pijn had kunnen doen door betere keuzes te maken. Dan had er wat anders ingezeten. Uiteindelijk denk ik dat 1-1 wel een terechte uitslag is”, begint Meijer tegenover ForzaNEC.

Heerenveen leek meer kansen te hebben. ”In de eerste helft denk ik wel, maar in de tweede helft niet echt voor mijn gevoel. De eerste helft na de 1-0 waar wij slecht beginnen, pakt Robin (Roefs, red.) een goede bal en een keer daarvoor met Wålemark. Na rust was het vrij open, kon het beide kanten op en hebben wij denk ik ook een paar goede kansen gehad. Alleen 1-1 is denk ik wel realistisch.”

Verbeterpunten

Heerenveen komt vrij vroeg op 1-0 en dan ga je met 1-1 de kleedkamer in. ”Vooral in balbezit vond ik ons niet het niveau halen van vorige week eerste helft. Het was heel slordig, waardoor Heerenveen elke keer kon omschakelen. Dan komen er ruimtes en dat is niet wat we wilden. Als je de tegenstander kapot wil spelen, zal je ook diep moeten lopen en zal je ook daarin variatie moeten hebben. Dat hebben we twee keer gedaan en dat leidde tot de eerste goal. Dus dat bespreek je met elkaar om dat te verbeteren in de rust. Ik denk dat het in de tweede helft zeker beter was zonder dat het top was.”

Bas Dost scoorde vlak voor rust de gelijkmaker. ”Dat was een goede goal, een fantastische pass van Philippe (Sandler, red.) op Sontje (Hansen, red.). Goede loopactie en dan is hij op de plek waar hij moet zijn en tikt hij hem binnen.”

Countermogelijkheden

”In de eindfase hebben wij denk ik een aantal countermogelijkheden gehad. We hebben nog de kopbal met Bas (Dost, red.) gehad en Rober die een aantal keren gevaarlijk was in de zestien. Het uitspelen daarvan hadden we meer uit moeten halen om ze echt pijn te doen. Dat hebben we niet gedaan.”

Op de vraag of NEC vaker de lange bal moet spelen antwoord Meijer het volgende ”Dat moet afgewisseld worden. We hebben dat vandaag een paar keer wel gedaan, vanuit de doeltrap lang spelen. Als we het over de grond kunnen doen, doen we dat en soms moeten we daar de lange bal spelen”, sluit de oefenmeester af.

Foto: Orange Pictures