Woensdagavond wist NEC haar eerste bekerwedstrijd van dit seizoen te winnen. Twee doelpunten van Elayis Tavsan en eentje van Ole Romeny zorgden voor een 0-3 overwinning op Capelle. Trainer Rogier Meijer rouleerde wat binnen zijn selectie en zag dat zijn ploeg eigenlijk niet in problemen kon worden gebracht.

“Ik ben met name tevreden over het eerste half uur. We begonnen goed en scherp. De tweede helft was een stuk minder zonder dat we echt in de problemen zijn geweest. Dit was een zakelijke en professionele zege”, aldus Meijer tegenover De Gelderlander.

Persoonlijke problemen

Toch had de coach zelf wat problemen binnen de wedstrijd. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik niets zag aan de overkant van het veld. Hoe daar werd gespeeld en hoe we stonden. Het licht was erbarmelijk slecht. Ik snap niet dat dat is goedgekeurd.” En daar bleef het niet bij voor Meijer. In de eerste helft werd er een bal bij hem hard in zijn gezicht geschoten en moest zijn medische staf hem oplappen. “Ik weet eigenlijk niet wat er is gebeurd. Ik kreeg de bal vol op de zijkant van mijn hoofd. Dat was niet prettig, maar ik bleef wel staan. Ach, heb ik weer een goed verhaal te vertellen op een verjaardag”, lacht Meijer.

De loting voor de aankomende bekerronde zal zaterdagavond worden verricht. “We willen zo ver mogelijk komen in de beker en dan helpt een gunstige loting. Laat ik zeggen dat ik thuis wil spelen met publiek. Het is mooi dat we een extra wedstrijd krijgen, zeker voor de jongens die in die fase minder spelen”, sluit Meijer af.

Foto: Rob Koppers