Ook Rogier Meijer baalt natuurlijk van opnieuw een gelijkspel voor NEC. De oefenmeester zag dat zijn ploeg vrijwel de hele wedstrijd domineerde en weinig weggaf en dat uiteindelijk een individueel moment ervoor zorgde dat het 1-1 werd.

“We hadden in de tweede helft volledige controle over de wedstrijd, behoudens een uitval die voorlangs komt, een bal die afgefloten wordt en het laatste moment”, begint Meijer tegenover ESPN. “Ik denk dat we er alles aan gedaan hebben en Excelsior onder druk gezet hebben. We dwongen ze veel tot de lange bal en dat hadden we onder controle. Uiteindelijk maakten we eindelijk de 1-0 en gingen we nog op zoek naar de 2-0. Daar hebben we niet altijd de juiste keuzes gemaakt. Uiteindelijk beslist een individueel moment dat het 1-1 wordt.”

NEC bleef lang druk houden en proberen een extra doelpunt te forceren, terwijl er ook andere opties waren om het duel over de streep te trekken. “Over de streep trekken kan je ook doen door de tegenstander af te blijven jagen en onder druk te zetten, want dan geef je ze ook geen opbouw. Dat hebben we succesvol gedaan, want Excelsior speelde veel de lange bal op Kharchouch en stonden we daar goed. We hebben niet de ploeg en ook niet de lengte om achteruit te stappen en voor de goal te hangen, dus moeten we het zo doen.”

Meijer twijfelde over Dimata

Het doelpunt aan Nijmeegse zijde werd gemaakt door Nany Landry Dimata, die tot dat moment totaal niet in de wedstrijd zat en eigenlijk rijp was voor een wissel. “Je overweegt altijd een hele hoop dingen tijdens een wedstrijd. Hij schoot een keer hoog over. Dan ga je ook nadenken. Alleen heeft een spits ook een beetje vertrouwen nodig. Dus moet je soms ook gokken dat je hem langer laat staan en dat hij scoort. Gelukkig maakt hij hem en is het een goede goal. Uiteindelijk hebben we niet veel grote kansen gecreëerd voor de 2-0. We moeten wel kijken of er meer ruimtes waren om het beter uit te spelen. Soms maken we niet de goede keuze. Dat is iets wat beter moet en dat is teleurstellend. Uiteindelijk moeten we deze wedstrijd gewoon winnen en over de streep trekken.”

Foto: Rob Koppers