NEC verloor in eigen huis van AZ (1-3) ondanks beter spel ten opzichte van de afgelopen weken. De trainer van NEC is uiteraard teleurgesteld, met name over het feit dat de wedstrijd op details wordt beslist.

”Natuurlijk ben je teleurgesteld dat je verloren hebt. Ik denk we hebben laten zien dat we op een voetballende manier mee konden met AZ”, aldus Meijer tegenover ESPN. ”We hebben ook geprobeerd om wat anders te spelen dan de laatste weken. Aan de bal waren we beter dan de afgelopen weken en uiteindelijk denk ik dat je door details deze wedstrijd verliest. Dat geeft wel een zuur gevoel.”

Bij de 0-1 van AZ werd er hands gemaakt en nadat de VAR er naar had gekeken werd de goal goedgekeurd. ”Met veel verbazing heb ik daar naar gekeken. Ten eerste vind ik, de scheidsrechter staat er op een meter of tien vandaan en heeft hetzelfde zicht als mij. Je ziet duidelijk dat Karlsson zijn arm gebruikt om de bal bij zich te houden en daarna schijnen ze het in het busje niet helemaal zeker te weten dus keuren ze de goal goed. Daar heb ik wel heel veel verbazing over en ik vind het schandalig. De jongens hebben niet zoveel tijd om daar over na te denken, dus je moet meteen weer door. Ik vond dat ze dat goed deden, want we hebben ons terug geknokt in de wedstrijd. We maken uiteindelijk de 1-1, dus wat dat betreft hebben ze dat heel goed gedaan.”

Tweede helft liet NEC het na om op 2-1 te komen via Souffian El Karouani. ”Ik denk dat wij na rust beter uit de kleedkamer kwamen en tot de 1-2 de betere ploeg waren. Eigenlijk is het een detail dat we hem zelf niet maken en daarna verzuimen om een bal gewoon weg te werken aan de zijlijn. Dan komt Karlsson in schietpositie en maakt hij de 1-2. Dan worden de ruimtes wat groter en ga je proberen nog aanvallender te spelen en uiteindelijk maken ze de 1-3. Daarna is het lastig”, sluit de coach af.

Foto: Rob Koppers