NEC liet zaterdagavond dure punten liggen en verzuimde thuis te winnen van Almere City. De ploeg van Rogier Meijer kwam niet verder dan 1-1.

”Dit geeft uiteraard geen voldoening. Ik denk dat het de wedstrijd is geworden die we ook een beetje voorspeld hadden. Veel één tegen één, veel lange ballen. Je hoopt wel dat je wat meer kan afdwingen en daar hadden we veel moeite mee”, begint de trainer.

”De tegenstander dwingt je tot heel veel risico in de opbouw of de lange bal spelen. Ik denk dat de lange bal spelen helemaal niet erg is met de spits die wij hebben, als je daarna beter doorvoetbalt. In de opbouw waren we niet heel vaak bij machten om een vrije man te vinden, dan krijg je zo’n wedstrijd. Het doelpunt van Almere viel uit een vrije trap. ”Dat is gewoon niet meedogenloos denk ik. De bal valt bij ons gewoon net buiten de vijf meter en dan kan iemand vrij inkoppen. Dat was volgens mij het eerste moment dat Almere vrij voor de goal is geweest bij ons en het is meteen kassa. Dat mag niet.”

Negativiteit

Het publiek was heel negatief. Hoe gaat de trainer daarmee om? ”Dat is lastig voor de ploeg omdat het je niet helpt. Dat zie je ook wel een beetje terug na de 0-1. Na een aantal keren komt er een beetje twijfel in. Wanneer je aan de bal bent speelde je de bal terug in plaats van vooruit. Dat heeft daar wel mee te maken. Dan moet je heel hard werken tegen Almere, maar ook tegen jezelf.”

De verwachtingen zijn torenhoog bij de supporters. ”Wij hadden zelf ook verwacht dat we vandaag van Almere thuis zouden winnen. Als ik naar deze wedstrijd kijk zijn wij ook allemaal net zo teleurgesteld over wat we geleverd hebben en kritisch daarop.” Voorafgaand aan het seizoen werd er gesproken over het linkerrijtje. ”Ik denk dat we nog niet zover zijn. Dat hoeft ook niet want we zijn negen wedstrijden onderweg. Die afrekening vindt ook aan het einde plaats. Alleen ik denk dat er nog genoeg te verbeteren valt om die stappen te maken. Ik haal vertrouwen uit de spelers die we hebben, de dingen die we doen in de trainingen en dat zullen we moeten verbeteren in de wedstrijden. Ik denk dat we dat zeker kunnen.”

Bart van Rooij moest van het veld af na zijn tweede gele kaart. ”Ik denk niet dat het een gele kaart was. Ik heb nog de beelden gezien. Volgens mij was dit een wedstrijd waarin 35 overtredingen waren. Ik denk allebei trouwens niet dat het gele kaarten waren, beetje makkelijk gegeven. Makkelie schrok er zelf ook een beetje van op het moment dat hij hem gaf.” De jonge D’Leanu Arts, normaal uitkomend in de onder 21, werd ingebracht. ”Hij is een mogelijke basisspeler, rechtsback en komt van Jong PSV. Hij traint al een tijdje met ons mee, dus dat is een optie volgende week tegen AZ.”

Cillessen

Jasper Cillessen zat weer bij de selectie, maar moest plaatsnemen op de bank. De jonge Robin Roefs mocht blijven staan. ”Hij is gewoon fit, maar hij heeft pas vier keer getraind. In die trainingen zag ik een aantal dingen waar ik niet tevreden over was. Daarom hebben we Robin (Roefs, red.) laten staan. Ik vind dat hij niet voldoende ritme heeft om de wedstrijd te keepen. Hij is onderdeel van onze selectie, dus dan zit hij op de bank.” Betekent dat de strijd om de positie van eerste doelman dus helemaal open ligt? ”Ik heb daar wel een idee over, maar dat zal ik eerst met de keepers bespreken.”

Foto: Rob Koppers