Rogier Meijer is teleurgesteld in zijn ploeg. NEC slaagde er vrijdag niet in om te winnen van Roda JC (1-1). Syb van Ottele miste een strafschop om voor 2-1 te zorgen, maar dat neemt Meijer zijn pupil niet kwalijk.

"Dit is teleurstellend, ja", begon Meijer bij FOX Sports. "Het was moeilijk om een gaatje te vinden. Roda speelde laag en compact. We hadden moeite om echte kansen te creëren. We kwamen wel een paar keer in positie, maar over het algemeen creëerden we te weinig. Daar waren we te slordig voor aan de bal."

Na de 0-1 moest NEC in de achtervolging. "We leverden wel energie, zeker in de tweede helft. Maar ook daarin creëerden we niet genoeg. Iemand als Ondaan speelde niet zijn beste wedstrijd. Hij kreeg juist de momenten die in een wedstrijd als deze erin moeten als je weinig kansen krijgt. Dan krijg je ook meer ruimte. Maar niet alleen Terell, maar de hele ploeg was te slordig vandaag."

Toen NEC in de slotfase de strafschop kreeg meldde Van Ottele zich. Vaste nemers Jordy Bruijn en Jonathan Okita stonden niet meer op het veld. "Edgar had de bal in zijn handen, maar gaf ‘m af, dus dat was prima. Ik ken Syb uit de jeugd en normaal gesproken is het ‘ogen dicht’ en een doelpunt, maar nu niet. Het zal toch iets te maken hebben met druk. Knap dat hij hem neemt, balen dat hij mist. Maar hier wordt hij een grote jongen van. Zei hij dat hij ‘m de volgende keer weer wil nemen? Hm, daar moeten we het nog maar over hebben", sloot Meijer met een knipoog af.

Foto: Rob Koppers