Komende speelronde staat er een lastige tegenstander op het programma voor de ploeg van Rogier Meijer. In de strijd om de play-offs kunnen de Nijmegenaren een goede slag slaan tegen FC Utrecht. Met een winstreeks op zak reist NEC met een goed gevoel af naar De Galgenwaard, waar ook een aantal oud-NEC’ers onder contract staan.

“Dit is een wedstrijd tegen een goede tegenstander”, start Meijer na een vraag of de play-offs na zondag al zeker zijn. “Het is een hele lastige uitwedstrijd tegen een concurrent om de play-offs.”

Jans-effect

Kijken we naar de ranglijst staat NEC er beter voor. Of de rood-groen-zwarten beter zijn dan de ploeg van Ron Jans zal moeten blijken. “Utrecht zit in een goede periode. Sinds de komst van Jans is er meer duidelijkheid en zit er meer schwung in het elftal. Het is een knappe prestatie, maar ze hebben ook een behoorlijke spelersgroep. Ze staan op een goede plek op de ranglijst, maar misschien nog wel iets te laag voor hun niveau. Als je het mij vraagt zijn we gelijkwaardig aan elkaar.”

“Maar als wij ons eigen spel spelen, dan kunnen we iedereen verslaan. We moeten wel rekening houden met het vroege druk zetten van Utrecht.” De oefenmeester moet het wel stellen zonder Tjaronn Chery. De smaakmaker viel vorige week in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen (2-0) uit. “Het is een minimale blessure, maar zondag is te kortdag. Ik verwacht hem na de interlandperiode weer bij de selectie.” Dan komt die onderbreking van de competitie toch best wel goed uit voor Meijer.

Oude bekenden

De afgelopen week ging het in talkshows vaak over NEC. Het kan namelijk maar zo zijn dat de Nijmegenaren boven Ajax eindigen dit seizoen. “In de groep hebben we het daar niet over. Als we naar de stand kijken is dat zeker mogelijk. Dat is een mooie uitdaging. Als we tegen FC Utrecht een goed resultaat neerzetten, zullen we kijken waar we staan.”

In Utrecht komen Meijer en zijn spelersgroep een aantal bekenden tegen. Onder andere Souffian El Karouani, Ole Romeny en Mattijs Branderhorst. “Ja, leuk. Ik heb met ‘Souf’ gedurende het seizoen nog wel contact. Die is ook al een paar keer wezen kijken. In het trainingskantoor komt hij vaak dan even ouwehoeren, maar dat is hartstikke leuk. Ik heb gezegd dat hij rustig aan moet doen komende zondag, dus we gaan kijken of hij heeft geluisterd”, knipoogt Meijer.

Foto’s: Rob Koppers