Rogier Meijer heeft donderdagavond via het clubkanaal van NEC gereageerd op zijn uitspraken eerder deze week. De trainer kwam door de uitspraken in een slecht daglicht te staan bij een deel van de NEC-aanhang omdat hij de support van het NEC publiek niet altijd even goed zou vinden.

”Die uitspraken zijn gezegd in een soort sportcafé, waarin mij werd gevraagd of het leuk is om tegenwoordig trainer te zijn”, refereert Meijer aan het interview dat hij eerder met Kees Jansma en De Graafschap coryfeeën Guus Hiddink en Jan Vreman had. ”De vraag ging meer over de spanningen, de stress, de media en sociale media die tegenwoordig bij het trainerschap komen kijken. Daarop reageerde ik met ‘jazeker, alleen jammer dat er ook wedstrijden gespeeld worden.’ Dat had echter niets te maken met de support van wie dan ook. Het was bovendien meer als grapje bedoeld”, ging Meijer verder.

Tekst gaat verder onder het filmpje.

Niks te klagen

Wel ging de 42-jarige oefenmeester nog in op wat hij dan wel van de support vindt. ”Wij hebben hier helemaal niets te klagen qua supporters, zowel uit als thuis. En het is aan onszelf om te zorgen dat er thuis nog meer support is, zoals in uitwedstrijden ook het geval is.” Daarnaast wordt het uitpubliek, dat landelijk gezien de derde plaats inneemt, ook nog gecomplimenteerd. ”We werken keihard om NEC beter te maken en te zorgen dat we op de ranglijst gaan stijgen. Dan doen we op het veld en beneden samen met supporters. Het is wel belangrijk om te weten dat sommige dingen anders worden opgeschreven dan bedoelt,” sluit Meijer het onderwerp voorbehoedend af.

Op de vraag of Meijer uitkijkt naar de komende thuiswedstrijden tegen Go Ahead Eagles (26 november) en Ajax (3 december) na de interlandperiode antwoord de trainer zoals dat een trainer betaamt: ”Uiteraard, dat is waar je voor speelt en waar je voor werkt. Samen trekken we ten strijde!”

Foto: Rob Koppers