NEC wist vorige week zondag een zwaarbevochten overwinning in de wacht te slepen in Friesland. Nu NEC veilig is, kan het vizier voor trainer Rogier Meijer naar plek acht. “Dat lukt alleen als wij niks laten liggen”, beseft de trainer zich maar al te goed.

De overwinning tegen Cambuur was belangrijk voor het veiligstellen van de doelstelling: handhaving. “We waren zondag blij en ook op de terugreis merkte je in de bus dat het een belangrijke zege was. Als ik naar de trainingen van afgelopen week kijk, is er niet veel veranderd ten opzichte van vorige weken. De spelers in de groep zijn nog net zo gebrand om vol voor de play-offs te gaan als voor het veiligstellen van nog een jaar Eredivisie.”

Doordat de rood-groen-zwarten er vorige week drie punten bij konden schrijven, leeft er wel wat anders in de spelersgroep. “De play-offs halen leeft enorm bij de spelers. We staan kort achter op FC Groningen, maar zien ook ons programma de laatste zes duels. We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd gaan bekijken, vandaar dat het duel van morgen tegen FC Twente veel meer leeft dan het bereiken van Europees voetbal”, aldus de Doetinchemmer.

Opzeggingen

Iemand die er zaterdag niet bij is, is Edgar Barreto. Hij heeft vorige week, net als wat andere spelers en stafleden, een formele contractopzegging op de deurmat gekregen. Achter de schermen wordt er al druk gespeculeerd over het volgende seizoen. Als het aan de oefenmeester zelf ligt, blijft zijn staf intact zoals het nu is. “Ik ben tevreden over hoe het allemaal loopt binnen de staf. Ik zie wel graag versterking komen, in de vorm van iemand die zich bezighoudt met de individuele ontwikkeling van de spelers. Extra handen zijn altijd welkom, want je merkt toch dat het met z’n drieën lastig is om dat bij een hele groep in de gaten te houden.”

Eerder dit seizoen

De vorige ontmoeting tussen Twente en NEC was een totale verrassing voor Twente-trainer Ron Jans. “Ik weet niet wat Jans morgen van ons verwacht, maar we zullen hem graag opnieuw verrassen. We willen een goede wedstrijd laten zien en hopelijk kan dit zich omzetten in een goed resultaat.” Het steekt de trainer wel dat er thuis nauwelijks gewonnen wordt. “Je wilt graag weer eens winnen thuis, want uiteindelijk doe je het voor je publiek. We hebben dit seizoen maar twee keer thuis kunnen winnen en zeven keer buitenshuis. Om die balans een beetje recht te trekken, moeten we nog vier thuisoverwinningen erbij schrijven. Dan pas zal ik ook tevreden zijn”, stelt een goedlachse Meijer met een knipoog.

Foto: Rob Koppers