Rogier Meijer is blij dat NEC zaterdag won bij FC Dordrecht, maar wilde niet te veel woorden vuilmaken over de tweede helft. De Nijmegenaren speelden daarin belabberd. Na de zege op Dordrecht richtte Meijer zijn blik op nummer drie De Graafschap.

NEC kwam op een vroege voorsprong door goals van Jordy Bruijn en Rangelo Janga. “De eerste vijf minuten waren doorslaggevend”, zei de trainer tegen FOX Sports. “We begonnen uitstekend en maakten twee heel mooie goals. Daarna hadden we een fase controle over de wedstrijd, maar creëerden we ook niet echt iets. Over de tweede helft kunnen we kort zijn.”

Janga

Janga scoorde eindelijk weer voor NEC. “Ik ben heel blij voor hem. Een goede gast voor de groep en hij werkt hard, maar ja, doelpunten tellen. Daarom was dit een belangrijke goal voor hem. Uit het boekje, goede voorzet, voor de man komen en dan een beetje gelijk hebben. Mooi voor hem.”

Meijer was niet te spreken over wat NEC na rust liet zien. “We moeten herkennen wat een tegenstander doet. We speelden alleen maar terug, terwijl de ruimte voorin lag. Dordrecht hield druk en we werden ook nog slordig. Daardoor moesten we heel hard vechten voor ieder duel. We hadden rustig moeten blijven en de ruimte achter hun verdediging moeten zoeken. Dan hadden we het niet zo lastig gehad.”

Graafschap

NEC heeft nog maar één punt minder dan nummer drie De Graafschap en zes punten minder dan nummer twee Almere City. “We geven over het algemeen weinig weg. Vandaag denk ik twee kansen en een goal. Dat zijn ingrediënten om lastig te verslaan te zijn. We stijgen nu weer. De volgende ploeg die we willen pakken is De Graafschap, die staan net boven ons. We kijken ook naar wat er beter kan en daar zullen we aan blijven werken.”

Foto: Rob Koppers