Philippe Sandler werd tegen Feyenoord kort na rust gewisseld. Een wissel waarbij veel fans zich afvroegen: uit voorzorg of vanwege een blessure? Rogier Meijer geeft tegenover de Gelderlander aan dat het om een geplande wissel ging.

“Ik denk dat de pijn wel meeviel”, begint de oefenmeester. “Ik ga ervan uit dat hij tegen Sparta (zaterdag 28 jan. 20:00, red.) gewoon kan spelen. Hij kan nog moeilijk drie wedstrijden in een week verteren. Dit is ook de opbouw die we voor ogen hadden.”

Sandler speelde tegen Ajax op 8 januari voor het eerst in ruim drie jaar 90 minuten in een officieel duel. Een week later tegen Vitesse moest Sandler de strijd staken na 80 minuten, afgelopen zaterdag tegen Emmen maakte de 25-jarige Amsterdammer weer de hele wedstrijd vol. Een programma op maat is dus noodzakelijk voor de sterke centrumverdediger, die de afgelopen jaren veel tegenslagen kende.

Schorsing

Het is maar goed dat Sandler er zaterdag waarschijnlijk bij is, want de kans is aanwezig dat NEC het zonder Iván Márquez moet doen. De verdediger werd woensdag naar de kant gestuurd na het – volgens de arbitrage – neerhalen van een doorgebroken speler. Márquez hoort donderdagmiddag zijn strafmaat. Wat dat ook wordt: Rogier Meijer gaat met NEC in beroep.