NEC pakte vrijdagavond een punt tijdens de uitwedstrijd op Het Kasteel tegen koploper Sparta. Ondanks dat de Nijmegenaren op voorsprong kwamen, had trainer Rogier Meijer na afloop een bevredigend gevoel bij het gelijkspel. “Tot het grote wisselen begon was het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd.”

“Dit geeft ons wel een boost. Ook omdat we twee debutanten (Nils Rossen en Netten, red.) moesten brengen. We moesten een aantal spelers in andere posities neerzetten. Dat hebben ze echt goed uitgevoerd. Uiteindelijk is een punt dan prima”, stelt Meijer na het duel op Spangen.

Over de fitheid van de selectie maakt de oefenmeester zich nog geen zorgen. “De blessures tegen Sparta hebben niks te maken met fitheid. Bij Brayann (Pereira, red.) ging de schouder uit de kom en Bram (Nuytinck, red.) voerde een tackle uit waarna hij last kreeg van z’n knie. Voor Philippe Sandler is het logisch dat je zonder voorbereiding gewisseld wordt. Het is al fijn dat hij weer terug is. Je merkt dat er dan toch anders gevoetbald wordt met hem erbij.”

Wat nu wacht is een korte interlandbreak voor de spelersgroep van Meijer, waarna de ploeg op zaterdag 16 september richting Eindhoven mag reizen. “Er gaan drie spelers naar Jong Oranje. Dat is mooi voor hen. Wij kunnen twee weken gaan trainen en de selectie wat completer krijgen. Tegen Sparta zeiden we vooraf dat het een lastige wedstrijd zou worden. Je hebt gezien dat we weer een stuk verder zijn als elftal. Tegen PSV zullen we nog iets verder zijn.” De 41-jarige Doetinchemmer verwacht dat de selectie dan ook weer wat voller is, met Bart van Rooij en Lasse Schöne op de weg terug.

Selectie

Ook de deadline day voor transfers zit erop. Alexis Tibidi werd vlak voor de wedstrijd tegen Sparta nog aangekondigd en daarmee is de selectie tot de winter rond. Is Meijer tevreden met zijn selectie? “Ja hoor. We hebben veel nieuwe spelers met potentie. Er zit genoeg diversiteit in de selectie. Daar ben ik wel blij mee, ook voorin.” Een wens was nog wel een extra verdediger, maar dat was niet te realiseren. “Dat is jammer. Uiteindelijk heeft het ook te maken met wat er is en hoe wij er naar kijken. Dat is niet gelukt, maar met de jongens die we nu hebben gaan we door. Opzich denk ik dat we met acht verdedigers voldoende opties hebben”, sluit Meijer af.

Foto: Orange Pictures