Tegen Feyenoord werd er voor de zesde keer op rij gelijk gespeeld, tot genoegen van trainer Rogier Meijer. “Dit voelt wel goed omdat het tegen een topploeg is.” De trainer zag dat zijn ploeg het in de openingsfase erg lastig had doordat het de afspraken niet nakwam, maar na een omzetting in de rust hield Meijer vertrouwen in een goede afloop. De Doetinchemmer looft Ivan Marquez.

“In het eerste half uur hadden we het erg moeilijk met de opbouw van Feyenoord. We wilden hoog drukzetten, maar dat lukte totaal niet. Daaruit viel ook de 0-1. Na die goal kregen we meer controle en kwamen we op gelijke hoogte. We hadden niet het geluk om meer goals te maken, maar we mogen blij zijn met een punt tegen Feyenoord.” In de rust zette Meijer het een en ander om. “We stonden overal op het veld half te dekken. Je moet er voor kiezen om óf door te dekken óf in te zakken. Dat hebben we omgezet. In de tweede helft konden we een aantal keer goed counteren en hadden we daar misschien wat meer uit kunnen halen”, zo analyseert de oefenmeester.

“Dimata heeft tijd nodig om op niveau te komen.”

Ook het uitverkochte Goffertstadion merkte dat er meer te halen was tegen Feyenoord. “Er heerst een goede sfeer in het stadion. De supporters hebben ons ook echt geholpen. Zeker het laatste kwartier, maar dat hebben de jongens verdiend. Ze hebben alles gegeven.” Toch proefde Meijer een wat cynische sfeer op de tribune na de achterstand. “Nany (Dimata, red.) werd niet echt geholpen door het publiek. Ik weet ook niet wat ze verwachten tegen deze tegenstander. Hij heeft heel veel moeten doen zonder bal en stond altijd tegenover twee verdedigers. De staf en ikzelf weten dat hij langer de tijd nodig heeft voordat hij zijn niveau kan halen. Het publiek is daarin misschien iets te cynisch. Wij denken dat hij met de wedstrijd beter wordt”, zo blijft de oefenmeester hoopvol. Marques moet zich voorlopig schikken in een rol als tweede spits.

Komende wedstrijden

De rood-groen-zwarten hebben zich de laatste weken vooral kunnen meten met subtoppers. Nu volgt een serie met opeenvolgend Excelsior, Sparta en Go Ahead Eagles. Na een reeks van zes gelijke spelen zal het verwachtingspatroon hoog liggen. “We moeten wel wedstrijden gaan winnen, want anders schiet het niet echt op. We moeten het ons gaan opleggen om een resultaat neer te zetten en daar ben ik ook niet bang voor. Het besef om te winnen zit er wel in bij de spelers. Om in het linkerrijtje te komen moet er in de komende weken gewonnen worden.”

Clubtopscorer Iván Márquez

Het tekent natuurlijk wel veel dat centrumverdediger Iván Márquez clubtopscorer is met twee goals. “Zo heb ik hem net ook genoemd in de kleedkamer, maar hem moeten we snel inhalen. De voorhoede kan veel van hem leren, want als je met alles wat je hebt je voor de bal gooit heb je meer kans om te scoren. Het is gewoon genieten met hem in het veld. Hij levert zoveel passie en ook nog eens met kwaliteit. Hij staat echt symbool voor deze ploeg.”

Foto: Rob Koppers