Eerst leek er geen tweede assistent-trainer te komen bij NEC, tot de Nijmeegse club de komst van Stefan Maletic aankondigde. François Gesthuizen werd daarmee gepasseerd. Hij keerde terug bij de academie, hoewel hij graag assistent was geworden. Hoofdtrainer Rogier Meijer koos echter voor Maletic.

"Ik wilde een nieuw gezicht bij de staf. Dat vond ik niet moeilijk, wel het beste voor NEC", legt Meijer uit aan De Gelderlander. Gesthuizen zei eerder nog dat een tweede assistent (nog) niet in het plaatje paste, mede door de onzekerheid vanwege de coronacrisis.

Meijer kent Maletic nog uit de jeugdopleiding van De Graafschap. "Al trainde hij de jongste jeugd op een ander amateurcomplex. Hij komt uit een andere cultuur. Stefan heeft de ‘Balkan-mentaliteit’. Ik wilde een tweede assistent omdat we veel tijd steken in de ontwikkeling van jonge spelers. Ron denkt hetzelfde over voetbal als ik. We zijn allebei realistisch en nuchter en hij heeft veel meer ervaring dan ik. Hij is goed in wedstrijdsituaties, teamtraining."

Foto: Rob Koppers