Rogier Meijer neemt het zaterdagavond met NEC op tegen FC Twente. In Enschede zal het een lastig duel worden voor de Nijmegenaren, die zich willen herstellen na een 3-3 gelijkspel in de eigen Goffert tegen FC Volendam. In aanloop naar de wedstrijd in De Grolsch Veste heeft Meijer nagenoeg een volledig fitte selectie tot zijn beschikking.

“De selectie heeft deze hele week goed kunnen trainen. Er zijn geen mensen teruggekomen van blessures, al trainen Philippe Sandler en Brayann Pereira sinds deze week weer op het veld. Dit doen zij nog individueel”, begint Meijer na de training van vrijdagochtend. “Het is moeilijk te zeggen wanneer zij weer kunnen aansluiten. Pas als je weer met de groep traint kunnen we wat zeggen over hoe het echt met ze gaat. Dan kom je pas in de duels en dat soort zaken.

“Ik heb goede hoop dat Philippe binnenkort weer kan aansluiten bij de groep. Hij is voor ons van belangrijke waarde, omdat hij andere kwaliteiten heeft dan onze andere centrale verdedigers. In de opbouw is hij een meerwaarde, dus dat mis je in elke wedstrijd die hij niet meedoet. Dat maakt het voetbal vaak wel wat makkelijker. Als hij er niet bij is mis je dat wel.”

Gesprek Schöne

Afgelopen week sprak de trainer met zijn aanvoerder Lasse Schöne. De Deense middenvelder speelt de laatste duels wat minder dan voorheen en kreeg met zijn vervanger Mees Hoedemakers afgelopen zomer ook een geduchte concurrent erbij. Wat de uitkomst van dat gesprek tussen Meijer en Schöne is, wil eerstgenoemde niet loslaten. “Het was een goed gesprek, maar dat is verder niet van belang. Ik spreek met heel veel spelers en wat daar besproken wordt is tussen de speler en mij. Ik vind dat Lasse het uitstekend heeft gedaan tegen Roda JC en als invaller tegen Volendam.”

Zaterdagavond spelen de mannen van Meijer in De Grolsch Veste tegen FC Twente. Een lastige tegenstander, maar wel van ongeveer hetzelfde niveau als AZ. Daar wist NEC kortgeleden nog indruk te maken. “Er zit wel verschil tussen die ploegen. Ze spelen niet op dezelfde manier en leggen accenten op andere zaken. Daarnaast hebben ze een andere manier van drukzetten.”

“Bij Twente winnen maar heel weinig ploegen, helemaal niemand zelfs tot nu toe. Dat is dus gewoon een moeilijke wedstrijd, maar daardoor ook een fantastische wedstrijd om te spelen. Je hebt niet zoveel te verliezen. Dat moet in ons spel zitten en durven te voetballen, zoals we ook tegen AZ hebben gedaan. Dan kun je gevaarlijk worden”, sluit Meijer af.

Foto: Orange Pictures