Rogier Meijer moet kort na de uitschakeling in de beker zijn spelers weer motiveren voor een nieuwe wedstrijd. Zondag staat de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen namelijk alweer op het programma. “Het is balen en ik ben teleurgesteld, maar we moeten ons nu weer richten op zondag.”

Want er liggen zeker kansen zondag. Heerenveen is met een slechte reeks bezig en hebben de laatste vijf wedstrijden geen goal gemaakt. “Heerenveen is een andere ploeg geworden sinds de transferdeadline. Ze hebben vorige week voor het eerst onder een nieuwe trainer gespeeld met een aantal jongens die er eerder niet waren. Het is dus ook afwachten met wie en hoe ze spelen. Wij zullen ons voorbereiden, maar we denken daar zeker een kans te hebben.”

NEC zal dat dan wel moeten proberen zonder Jordy Bruijn. Op de vraag of de spelmaker er eventueel bij zal zijn is Meijer duidelijk. “Nee, die zal er zondag niet bij zijn. Dat zal nog iets langer duren. Hij heeft deze week ook nog niet getraind, dus dat is te kort dag.” Dirk Proper is wel fit genoeg om er bij te zijn. “Ja die is wel fit. Het is nog wel even kijken of hij negentig minuten aankan. Het is ook even afwachten hoe iedereen uit de wedstrijd van gisteren is gekomen. Hij is in ieder geval beschikbaar.” Er lijken dus wel wat pijntjes te zijn binnen de selectie na donderdag, maar het is niet duidelijk bij wie.

Wat natuurlijk wel duidelijk is, is dat Wilfried Bony er niet bij gaat zijn. Hierdoor moet Meijer weer gaan sleutelen aan zijn wedstrijdplan, aangezien Bony het ontbrekende puzzelstukje leek te gaan worden. De defensie, die in de eerste seizoenshelft zo werd geprezen, maakt nu ook wat fouten. Er is genoeg om over na te denken voor Meijer. “Het zijn soms persoonlijke dingen. Vorige week maken we niet vanuit een verdedigende actie een fout, maar vanuit de opbouw. Donderdag waren het twee verdedigende momenten, waar we het niet goed doen. Daar heeft de organisatie niet zo veel mee te maken, maar vanuit persoonlijkheid. Dat moet er uit.”

Foto: Rob Koppers