Trainer Rogier Meijer kijkt uit naar de wedstrijd van aankomende zaterdag, wanneer RKC op bezoek komt. De Brabanders bezitten op dit moment de dertiende plek. Meijer heeft, na afloop van de laatste training, zin in de wedstrijd van zaterdag.

De laatste training staat voor NEC normaal gesproken ’s middags gepland, maar door de aankomende storm Eunice was deze vervroegd. De selectie had geen last van de storm tijdens de training. “Ik denk dat het tot nu toe meevalt. Woensdag en donderdag was het erger op dit tijdstip. Vandaag was het heerlijk weer om te trainen.” Een goede voorbereiding is ook nodig, want de trainer verwacht een lastig duel. “We hebben zin om weer thuis te spelen in een volle Goffert, maar ik denk wel dat RKC, met name voorin, een gevaarlijke ploeg heeft. Met Kramer, Odgaard en Stokkers hebben ze drie hele goede aanvallers.”

De uitwedstrijd eerder dit seizoen was een voorbeeld, van wat die drie aanvallers allemaal kunnen doen. Het was misschien ook wel de slechtste wedstrijd van NEC dit seizoen. “Hij staat zeker in de top drie. We geven daar ook op het eind de goal weg. We willen dat zaterdag beter doen. Je weet nooit hoe een wedstrijd loopt, maar we zijn gewaarschuwd.” Meijer is dan ook weer blij dat de Goffert volledig gevuld gaat zijn. “Dat gaat op alle vlakken helpen. Steun aan de spelers, als het een keer tegen zit. Je voelt ook het vertrouwen van het publiek. Het is lekker dat we dat weer kunnen meemaken.”

Thuiswedstrijden en NEC zijn dit seizoen echter nog geen gelukkig huwelijk. Alleen tegen PEC Zwolle en FC Groningen werd er gewonnen in Nijmegen. “Misschien moet het publiek heel hard gaan schreeuwen”, zegt Meijer lachend. “Ik heb er geen directe verklaring voor. Het wordt tijd dat we thuis winnen. We moeten het gaan omkeren en laten zien dat we thuis ook wedstrijden gaan winnen.” Dat zal NEC zaterdag nog wel zonder Jordy Bruijn moeten doen. De middenvelder trainde apart. “Jordy gaat er niet bij zijn.” Wie wel weer bij de selectie zit, is Mathias De Wolf. “Die heeft zaterdag voor het eerst bij de onder -21 gespeeld en zit op de bank.”

Meijer had ook nog een kleine update over Wilfried Bony. “Het gaat goed met hem. Hij is verder dan we verwacht hadden. Wat dat betekent weet ik ook niet precies, maar hij zit goed in zijn revalidatie.”

Foto: Rob Koppers