Na een goede voorbereiding van NEC mocht de ploeg van Rogier Meijer het nieuwe eredivisieseizoen aftrappen in De Goffert. Lang leek de formatie van Meijer zicht te hebben op een punt, maar FC Twente trok in de blessuretijd aan het langste eind. “Ik kan niemand iets verwijten, we hebben ons gewoon niet beloond.”

Zo begon de oefenmeester na de ongelukkige nederlaag tegen FC Twente. “We hebben zelf een aantal goede kansen gehad. Tot het tegendoelpunt hebben we geen kans weggegeven. Het is zonde dat je de kansen niet afmaakt. Vervolgens baal je enorm dat je hier geen punt pakt, maar er is zeker geen verwijt.” Het is inmiddels een repeterend verhaal dat NEC zonder extra tijd beter af is. De tegengoal viel namelijk weer in de blessuretijd. “We hadden de bal veel eerder kunnen wegwerken. Als we de bal breed spelen konden we zelf nog tot een kans komen.”

Het publiek, maar ook de technische staf, hield geen rekening meer op de goal van de Tukkers. “Ik zag dat we in de eerste helft goed en hoog stonden te verdedigen. In de tweede helft werd het wat zwaarder, maar we kwamen er door de wissels goed doorheen. Uiteindelijk is het voetbal en hebben we als team verloren. “Zuur is het te noemen dat Mattijs Branderhorst niet de nul kan houden. “Je proeft veel sympathie in het stadion voor Mattijs. Dat heeft hij zelf afgedwongen door zijn goede prestaties.”

Welkome versterkingen

Duidelijk na deze wedstrijd is geworden dat er nog spelers bij moeten komen. Na maanden speculatie rondom Jürgen Locadia gaat hij niet de nieuwe spits worden. “Ik baal daar niet van op dit moment. We willen alleen spelers hebben die graag voor NEC spelen. Natuurlijk zie ik dat we voorin spelers te kort hebben, maar dat was voor de wedstrijd tegen Twente ook al bekend.” Op de bank zaten onder anderen Ilias Bronkhorst en Calvin Verdonk. Beide spelers mochten invallen in de voorste linie. “Ik kan geen andere spelers inbrengen die er niet zijn. Ilias en Calvin zijn allebei goed ingevallen. De transfermarkt loopt tot 1 september en tot die tijd zijn we bezig om de selectie op orde te krijgen.”

Debuut Tannane

Nieuweling Oussama Tannane mocht vandaag zijn debuut maken voor NEC in de eredivisie. Hoe tevreden was de trainer over zijn nieuwe nummer tien. “Hij heeft zijn klasse laten zien. Erg gedreven en beschikt over veel kwaliteiten. In de tweede helft hebben we hem bewust laten staan, want ook hij moet fitter worden. Het was mooi om te zien dat hij het voortouw neemt en dat er al een goede klik met het publiek ontstaat. Hij is iets wat ik vorig jaar in de selectie gemist heb”, zo sluit Meijer af.

Foto: Rob Koppers