Het kan niet op voor NEC. Tegen SC Heerenveen boekten de Nijmegenaren alweer de zevende thuisoverwinning op rij. Een blije en trotse Rogier Meijer stond na afloop dan ook positief de pers te woord.

“De eerste helft was niet goed, maar we geven geen kansen weg”, begint de trainer nuancerend de avond te analyseren. Uiteindelijk brak NEC in de tweede helft toch de ban en trok het de overwinning over de streep. “Je weet ook dat we spelers hebben die iets kunnen doen. Daarnaast hebben we ook een aantal wissels die we kunnen brengen, die ons kunnen helpen. Dat vertrouwen voel je op het veld en in de kleedkamer. Dat is wel een fijn gevoel. Dan is het geen topwedstrijd, maar doe je wel uitstekende zaken.”

Ajax

Want door een overwinning op weer een concurrent, staat NEC inmiddels zesde met slechts een punt achterstand op nummer vijf Ajax. De play-offs lijken wel binnen voor de ploeg van Meijer. “In principe niet, want je moet nog negen wedstrijden spelen en daarin kan een hoop gebeuren, maar als wij deze stabiliteit behouden dan gaan wij er ook nog wel een paar winnen. Dan komen we er wel. Alleen willen wij, wat mij betreft, zo goed mogelijk eindigen in de competitie.

“We staan nu één punt achter Ajax, dus dan gaan we eerst proberen hun in te halen. Wij moeten gewoon de play-offs halen en alles wat daar extra bijkomt, zien we wel.” Beseft de trainer het wel? De Nijmegenaren staan slechts één punt achter de Amsterdammers. “Als je het zo zegt, dan is dat onwerkelijk. Als je de competitie hebt gezien, dan is dat wat minder onwerkelijk. We staan er goed voor en we hebben twee routes die we kunnen bewandelen. Dat proberen we zo vol te houden.”

Chery

En met zo’n goede vorm, duurt het niet lang voordat records gesneuveld gaan worden. De Nijmegenaren wonnen zondag voor de vijfde keer op rij thuis een Eredivisiewedstrijd in één seizoen. Dat kwam sinds 1971 niet meer voor. “We doen het gewoon goed, maar uit spelen we ook goed. Het lukt ons gewoon om uit de kansen die we creëren doelpunten te maken. We geven niet zoveel weg, dus dan win je wedstrijden. Natuurlijk ben ik heel blij dat we dat thuis doen, want dat verdienen de mensen die komen kijken voor ons. Dat geeft natuurlijk ook vertrouwen.”

Enige smetje op de avond, was het uitvallen van spelmaker Tjaronn Chery. De middenvelder greep naar zijn hamstring, iets wat Dirk Proper twee weken eerder tegen Sparta overkwam. “We moeten even kijken hoe dat is, maar het gaat wel goed met hem. Hij had in de rust al een klein beetje last, maar dat kon eigenlijk wel verder. Ik denk dat die schade wel meevalt. Het is compleet anders dan met Dirk. We moeten even afwachten hoe het met Utrecht gaat, maar daarna zit er alweer een week tussen. Net leek het mee te vallen, maar we moeten even afwachten.”

Tekst gaat verder onder afbeelding

Bekerfinale

Aan het gezicht van Chery zag je de teleurstelling. Door zijn hoofd zal de bekerfinale op 21 april hebben gespookt. Hoewel het mee lijkt te vallen, zal geen speler die wedstrijd willen missen. “Natuurlijk is hij teleurgesteld, want hij wil heel graag spelen. Het is voor ons allemaal een weg plaveien richting de bekerfinale en toch elke wedstrijden het maximale eruit te halen. Dat gaat pas spelen als je iets overkomt. Als je fit bent, dan denk je daar niet aan. Dat gebeurt pas als je iets voelt, zoals Tjaronn nu. Dan zit toch meteen die finale in je hoofd. Dat is voor nu allemaal koffiedik kijken en we gaan proberen iedereen fit te houden.”

Nu het zo goed gaat met NEC, is het ook niet gek dat er gekeken wordt naar Meijer. De trainer heeft een aflopend contract en het is nog onduidelijk of hij volgend seizoen ook voor de groep zal staan. “Ik heb ook dingen gehoord. Ik praat op dit moment met de club en daar ligt mijn eerste prioriteit ook, om met NEC te kijken of we met elkaar verder gaan. Op het moment dat daar duidelijkheid over is, kom ik naar buiten. Er speelt niks met andere clubs. Ik praat met NEC en van daaruit kijk ik verder.”

Foto’s Rob Koppers