Opluchting bij Rogier Meijer na de gewonnen thuiswedstrijd tegen RKC. Het werd maar liefst 6-1. Iets wat het hele seizoen moeizaam verliep was scoren. Dat was zondag wel anders. Door deze overwinning staat NEC in het linkerrijtje.

“Dit is de perfecte manier om deze seizoenshelft af te sluiten”, begint Meijer. “Uiteindelijk loopt de wedstrijd ook zoals we hopen. De rode kaart van RKC was een heel belangrijk kantelpunt in de wedstrijd. Uiteraard ook de 1-1 uit de penalty. Na de rust zag je door de snelle goal van ‘Souf’ dat er wat van ons afviel en scoren we er daarna nog vier”, blikt Meijer tevreden terug.

Hoe vat de oefenmeester deze eerste seizoenshelft nou precies samen? “We hadden een serie gelijke spelen. Daarvan hadden we er een aantal moeten winnen. Als je kijkt zijn er maar twee ploegen die minder hebben verloren dan wij. Dat geeft aan dat we niet makkelijk te kloppen zijn.” Voorafgaand aan deze wedstrijd was scorend vermogen nog een groot item. Dat is voor de Doetinchemmer nog steeds zo. “Als we de wedstrijd tegen RKC weglaten, moeten we dat verbeteren in het elftal. We hebben het nu goed afgesloten met zes punten uit twee wedstrijden en dat geeft een goed gevoel richting januari.”

Transfermarkt

In januari is het ook tijd om eventuele versterkingen te halen. “We moeten goed kijken wat ons team nodig heeft. Je ziet wel dat zo’n overwinning je ploeg goed doet. Daar krijg je meer vertrouwen en beleving van.” Maar is dat scorend vermogen alleen te verhelpen op de transfermarkt? “Als je kijkt naar onze aanvallers. Die hebben niet veel gescoord tot nu toe. We zijn qua selectie wel breder geworden. De komende weken zullen we kijken wat er gehaald moet worden. Ik mis in ons spel soms wat diepgang en dan is het ook nog handig dat zo’n speler kan scoren”, knipoogt Meijer.

Afgelopen vrijdag moest NEC-goalie Jasper Cillessen een bittere pil verwerken. Hij werd niet geselecteerd voor het WK in Qatar. “Dat had een behoorlijke invloed in de groep. Het was voor Jasper een enorme teleurstelling. De groep wist niet heel goed hoe ze daarmee om moesten gaan. Het was tegen RKC dan ook erg emotioneel. Ik vond het heel mooi om te zien, dat doet mij ook wat. Hij wilde zo graag naar het WK. Daar kwam hij voor terug naar ‘zijn club’. Dan is het zuur dat het niet is gelukt. Ik heb die pijn bij hem gezien en zeker gevoeld, maar hij heeft zich uitstekend gerevancheerd”, zo sluit Meijer af.

Foto: Rob Koppers