Rogier Meijer haalde vrijdag opgelucht adem nadat NEC een achterstand had omgebogen tegen Excelsior (3-2). De Nijmeegse ploeg boekte daardoor de eerste zege van 2021 na een dramatische start in De Goffert. Eerder ging het al mis in de openingsfase tegen Telstar.

“De openingsfases in dit jaar zijn tot nu toe heel ongelukkig en misschien ook een beetje pijnlijk”, oordeelde Meijer bij ESPN. “Want we stonden na een minuut of twintig al met 2-0 achter en dan moet je inhalen. Dat moeten we verbeteren, ja. Hoe ik dan langs de kant sta? Je ziet dingen gebeuren waarvan je denkt dat het voorkomen kan worden. Je moet dat als trainer ook even verwerken. Daarna gaan de schouders eronder en probeer je het team te helpen.”

In de eerste helft zag Meijer het al beter gaan. “We kregen wat meer druk op de bal en creëerden wat kansen. Er kwam een bepaalde vechtlust in het team. We hadden absoluut een penalty moeten hebben toen Tavsan werd neergehaald. Het is niet dat de scheidsrechter ver uit de buurt staat. In de rust hebben we ook tegen elkaar gezegd dat deze wedstrijd nog niet klaar was.”

Na rust ging het helemaal beter met NEC en scoorde de thuisploeg drie keer. “We hebben het iets anders neergezet, wat meer met drie verdedigers. Maar de energie die de ploeg uitstraalde was goed. We voelden dat er een goal ging vallen. Daarna voelde ik ook dat er meer in zat. Ik hoop dat het team beseft dat we echt een goed elftal zijn als we dit vanaf het begin laten zien.”

Tavsan

Bij de 2-2 schoot Souffian El Karouani een vrije trap binnen, maar voordat hij aanlegde kibbelde hij met Elayis Tavsan over wie ‘m mocht nemen. Meijer zag de beelden na afloop. “Dit ziet er niet goed uit. Elayis moet gewoon wegwezen, want de afspraak is dat Souf die vrije trap neemt. Ik hoorde toevallig gisteren John van den Brom bij Genk na een penaltymoment. Hij ging het een dag later uitpraten als grote mannen. Dat gaan wij ook doen. Prima dat Elayis gretig is, maar afspraak is afspraak en daar moet je je aan houden.”

Meijer vond ook dat het voorval niet te groot moest worden gemaakt en focuste zich op de zege. “Het is een enorme opluchting voor ons. De jongens hebben keihard gewerkt, ook die invielen. We zijn heel blij, ook opgelucht. Zeker als je het scoreverloop ziet. Dit geeft goede moed. In de tweede helft hebben we goed voetbal laten zien waar we mee verder kunnen.”

Foto: Rob Koppers