Rogier Meijer was na het halen van de bekerfinale ten koste van SC Cambuur euforisch. De Nijmegenaren hadden daar wel een verlenging voor nodig, maar dat maakt de blijdschap niet minder mooi.

“Het was zwaarbevochten, een echte bekerthriller”, begint Meijer na afloop. “Je ziet de blijdschap bij iedereen die betrokken is bij de club. Dat is ook niet gek als je na 25 jaar weer de finale haalt.”

Zelfs de, normaal zo nuchtere, oefenmeester werd na afloop op de schouders gehezen door Carlos Aalbers. “Ja, dat had van mij niet gehoeven, haha. Ik vind het een mooie beloning voor wat we met elkaar doen. Ik ben gewoon ontzettend blij en trots op dat we de finale hebben bereikt.” Dat terwijl de dag nog zo rustig begon in Nijmegen, in vergelijking met de aankomst in Leeuwarden. “Daar heb ik mijn spelers wel voor gewaarschuwd. Zij spelen anders wanneer het publiek er vol achter gaat staan. Ik vond ook niet zo zeer dat we slecht speelden, maar kregen wel de 1-0 tegen. In de tweede helft hebben we het gaspedaal ingetrapt en maken we nog gelijk. Het bleef daarna een beetje gelijkwaardig, maar ik had wel het gevoel dat we er nog ééntje zouden maken.”

In de rust was er dan ook geen reden tot paniek bij de Doetinchemmer. “We zijn rustig gebleven. Eén á twee dingen moesten anders en dat werkte. In de verlenging konden we nog goede wissels inbrengen met de snelheid van Yvandro (Borges Sanches, red.) en de ervaring van Lasse (Schöne, red.). Dan voel je dat we hem over de streep konden trekken. Alleen, iedere bal die bij ons in de zestien kwam, voelde als gevaar. Dat is typisch een bekerwedstrijd. De jongens hebben het goed gedaan.”

Kwaliteiten Cillessen

Ook Jasper Cillessen kon na afloop vol lof ontvangen van de trainer. “Die kopbal heeft ons gered. Hij heeft het goed gedaan. Er wordt altijd naar hem gekeken, maar hij heeft gewoon de kwaliteiten.” Of Cillessen het voorbeeld is van de wederopstanding van de ploeg, is Meijer duidelijk. “Ja, maar niet alleen hij. Jasper heeft een moeilijke tijd gehad en dat schudt hij nu van zich af. Dat is ontzettend knap van hem.”

Na afloop mocht de oefenmeester ook nog even zijn Japanse spelers bedanken voor het behalen voor deze prestatie. Koki Ogawa en Kodai Sano waren beide goed voor een treffer. “Die zijn zo ongelooflijk goed. De energie die ze brengen en hoe ze dit invullen in het team. Kodai speelde een fantastische wedstrijd op deze vrij nieuwe positie voor hem. Koki was niet top, maar hij scoorde wel. Een echte spits”, knipoogt de trainer. En nu? “Een lekker biertje en dan heerlijk slapen. Genieten van dit moment”, sluit een trotse Meijer af.

Foto: Rob Koppers