Rogier Meijer zag zijn ploeg in Druten met 0-15 winnen van DIO ’30. Hoewel hij weet dat het niveau van de Drutense tegenstander niet al te hoog lag, is hij tevreden met wat hij gezien heeft.

“Veel conclusies kun je hier nog niet uit trekken. We hebben wel mooi vijftien goals gemaakt, dat is altijd lekker voor het gevoel. En iedereen is fit gebleven, dat is een plus”, begint Meijer tegenover ForzaNEC. Er was tegen DIO genoeg ruimte voor goed positiespel en dat zag ook Meijer. “Er werd veel van kant gewisseld, de backs kwamen eroverheen en er waren veel voorzetten. Dat is wel iets waar je op traint, maar het is natuurlijk wel een lage weerstand. Desondanks is het voor de nieuwelingen fijn om in zo’n wedstrijd te starten, aan elkaar te kunnen wennen en om vertrouwen te tanken.”

Behalve de bekende namen en de aanwinsten deden er ook een aantal jeugdspelers mee: Daan Maas, Nils Rossen, Selim Can Sonmez en Luc Netten. Meijer gaat hun de komende weken extra in de gaten houden. “We gaan kijken of ze het niveau aankunnen. Dat zit hem vooral in de trainingen, daar wil je zien of ze kunnen aanhaken. Bij NEC sluiten er elk jaar wel één of twee aan in de eerste selectie vanuit de voorbereiding. Dat zullen we dus wel gaan zien de komende tijd. Voorlopig ben ik in ieder geval tevreden, zeker over de trainingsintensiteit. De groep is nog niet zo groot, dus die jongens vullen dat goed in.”

Afwezig vandaag waren Jasper Cillessen, Lars Olden Larsen, Philippe Sandler en Elayis Tavsan. “Tavsan komt maandag terug, na zijn deelname aan het EK onder 21. Larsen heeft een blessure overgehouden uit zijn tijd bij zijn vorige club, maar ik verwacht dat hij maandag weer deels kan aansluiten. De klachten van Philippe gaan wel langer duren vrees ik. En Cillessen heeft gewoon getraind vandaag, maar ik vond het bij zo’n wedstrijd niet zo nuttig om twee keepers op de bank te hebben zitten.”

Foto: Rob Koppers