NEC domineerde zondagmiddag tegen Willem II vrijwel de hele wedstrijd. Na een vroege rode kaart aan de zijde van de Tilburgers was het wachten op een doelpunt, maar die bleef 90 minuten uit. Rogier Meijer is teleurgesteld, maar maakt de ploeg geen verwijten.

“We hebben er alles aan gedaan om de wedstrijd te winnen, zeker als je ziet naar het aantal kansen die we hebben gehad. Als je thuis speelt, tegen 10 man, dan moet je gewoon die overwinning over de streep trekken. De bal wilde er gewoon niet in vandaag. Aan de andere kant kan ik niemand verwijten maken als het gaat om strijdlust, maar soms is het zo.”

Meijer wilt, ondanks de vroege kaart, ook kijken naar het gedeelte dat het nog 11 tegen 11 elf. “We werden ook gedurende die periode beter aan de bal en hebben we geen kansen weggegeven. Over de hele wedstrijd gezien hebben we gedisciplineerd gespeeld. Dat zijn stappen die we gemaakt hebben en die vertrouwen geven voor de toekomst.”

NEC heeft na vier wedstrijden zeven punten gepakt, waarin het ook nog eens drie keer ‘de 0’ hield. Was dit vooraf gezegd, had iedereen NEC uitgelachen. “Je ziet het elftal groeien en waar ik ook blij om ben is dat de wissels wat extra’s kunnen brengen. We gaan er zeker nog plezier van krijgen.”

Aanstaande vrijdagavond speelt NEC op Het Kasteel tegen Sparta. Daarin wilt Meijer voortborduren op het spel van de laatste weken. “Zoals we spelen zoals we vandaag gedaan hebben, kunnen we het teams als Willem II en Sparta het aardig moeilijk maken. Ik in de spits? Ik maak geen doelpunten, nooit gedaan,” sluit Meijer lachend af.

Foto: Rob Koppers