Rogier Meijer kijkt met een positief gevoel terug op het oefenduel met Altrincham FC. De Nijmegenaren wonnen met ruime cijfers van de vijfdedivisionist uit Engeland (4-0). Opvallend blijft de smalle selectie van NEC, maar Meijer maakt zich daar nog geen zorgen over.

“We staan drie weken voor het begin van de competitie. Vrijdag hebben we nog een nieuwe speler gepresenteerd en in de komende week zullen er weer geblesseerde spelers aansluiten bij de groepstraining. Dus ik maak me niet zoveel zorgen”, stelt de 41-jarige trainer van NEC. Op de vraag of er dan ook nog nieuwe spelers op korte termijn gepresenteerd gaan worden, wil Meijer niet echt antwoorden. “Je weet nooit hoe het loopt, maar we zijn ermee bezig. Wacht het rustig af.”

Tegen Altrincham had NEC het op sommige momenten lastig met het fysieke spel van de Engelsen, die niet bang waren om de duels aan te gaan. Meijer is wel tevreden met het spel van zijn ploeg. “Zeker fysiek gezien was dit wel te vergelijken met vorige week tegen RKC. Altrincham speelde in een lager tempo. Ze hebben het ons wel moeilijk gemaakt en laag verdedigd. Ik denk dat het voor ons een prima tegenstander was en dat we een prima wedstrijd hebben gespeeld.”

Afwezigen

NEC miste nog een aantal spelers in het duel. Zo moesten Koki Ogawa, Mees Hoedemakers, Kas de Wit, Selim Sönmez en Luc Netten allen de wedstrijd overslaan vanwege een blessure. Meijer heeft goede hoop dat deze jongens weer snel zullen aansluiten. Dat geldt ook voor Philippe Sandler, die al een tijdje ontbreekt met een blessure. “Hij heeft de afgelopen twee weken niet bij ons getraind, omdat wij het verstandig achtten dat hij dat buiten de groep zou doen. Ik denk dat deze week het moment gaat komen dat hij weer terug is.”

Nieuwe aanwinst Rober Gonzalez maakte tegen Altrincham zijn officieuze debuut voor NEC en dat zorgde voor enthousiasme bij Meijer. “Je ziet wel dat die jongen kan voetballen. Hij is intelligent, maar moet nog wel even wennen aan de mensen om hem heen. Hij heeft nog maar een paar keer meegedaan, maar je zag bij een aantal passes dat hij wel kan voetballen.”

Foto: Rob Koppers