De eerste echte test in de voorbereiding van NEC, liep vrijdag uit op een deceptie. Tegen 1.FC Köln werd het 5-0 voor de Duitsers. NEC zette er zelf weinig tegenover en dus is er nog genoeg te doen voor Rogier Meijer.

“Dit is een harde uitslag”, zei Meijer vrijdag tegenover De Gelderlander. “We hebben een aantal goals heel makkelijk weggegeven en daar ben ik wel teleurgesteld over. We waren vooral in de eerste helft heel slordig. Dat ging na rust ietsje beter, maar dat kwam ook omdat Köln gas terugnam.”

NEC boekte eerder makkelijke overwinningen tegen onder andere RKC (3-1) en 1.FC Bocholt (4-0), maar dat waren tegenstanders die of niet van hetzelfde niveau waren of incompleet. Zeker daarom was het interessant hoe NEC het tegenover een tegenstander van formaat zou doen.

“Het is moeilijk om positieve punten uit deze wedstrijd te halen. Maar het is goed dat dit ons nu overkomt. Hier worden we als technische staf wijzer van en nu zullen we er ook voor moeten zorgen dat we hier lering uit trekken.”

De roep om een extra spits wordt groter

Zeker aanvallend lijkt NEC nog tekort te komen. Pedro Marques kan, ondanks zijn zes goals deze voorbereiding, tot nu toe geen potten breken. Dat bleek ook in het duel tegen Köln, waar NEC aanvallend niks in te brengen had. De roep om een extra spits zal hierdoor alleen maar groter worden.

“Deze nederlaag is geen reden tot paniek, maar leuk is dit niet”, aldus Meijer. “Het is te makkelijk om aan de hand van deze wedstrijd te zeggen dat we nog niet klaar zijn voor de competitie. We hebben nog even wat tijd nodig om de zware trainingen te verwerken en dan zullen we er over twee weken tegen FC Twente staan.”

Foto: Orange Pictures